ABD gözledi, Kuzey Kore'nin gizli tesisleri ortaya çıktı

ABD ile gerçekleştirdiği müzakereler neticesinde nükleer geliştirmelerini askıya alan Kuzey Kore'nin çalışmalarına devam ettiği ortaya çıktı. ABD'li uzmanlar, Kuzey Kore’nin Kusong kenti yakınlarında yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti, tesislerin uydu görüntüleri yayınlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2021 10:39 GÜNCELLEME 03.03.2021 10:39 DÜNYA
ABD gözledi, Kuzey Kore'nin gizli tesisleri ortaya çıktı
ABD gözledi, Kuzey Kore'nin gizli tesisleri ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Vermont eyaletindeki Middlebury Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü’ndeki uzmanlar, Kuzey Kore’nin Kusong kenti yakınlarındaki Yongdoktong’da yeni nükleer tesis inşa ettiğini iddia etti. 

Söz konusu yeni nükleer tesislerin gizli bir tünel sayesinde diğer tesislere bağlantı yolu için kullanıldığı ifade edildi. Askeri üssün uydudan çekilen fotoğrafları yorumlayan uzmanlar, “Maxar tarafından yayınlanan görüntüler, Aralık 2019'a kadar geçen bir çift tünel girişini ve Şubat 2021'de görülebilen yeni bir bina benzeri yapıyı gösteriyor” dedi.

“NÜKLEER SİLAH ÜRETMEYE VE DEPOLAMAYA DEVAM ”

CNN International’a konuşan ABD istihbaratı yetkilisi, Yongdoktong’da bulunan askeri binaların Kuzey Kore’nin nükleer silahlarını depoladığı tesisler olduğunu ifade etti. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin nükleer silah üretmeyi sürdürdüğünü ve ürettiklerini depolamaya devam ettiğini aktardı. Amerikan medyası, Pentagon’un henüz bu konuda bir açıklama yapmadığını duyurdu.

BİDEN’IN ‘KUZEY KORE POLİTİKASI’ HENÜZ BİLİNMİYOR

ABD medyası, Başkan Joe Biden’ın Kuzey Kore politikasına ilişkin net bir tutum sergilenmediğini ve atacağı adımların bilinmediğini aktardı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, geçen ay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Başkanın görüşüne göre, Kuzey Kore'nin nükleer balistik füzesi ve nükleer silahların yayılmasıyla ilgili diğer faaliyetler, dünyanın uluslararası barış ve güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Küresel yayılmayı önleme rejimini baltalıyor” ifadelerine yer vermişti.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • 543 3 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle abd kendi 120 tane dünyada hiçbir ülkede olmayan nükleer santral sayısına zenginelştirme tesislerine baksın birde bunu uzaya taşıyor uzayda kuruyor alçakça kaldıki kuzey koreyi abdye karşı çok büyük destekliyorum kuzeynkore daha büyük kıyamet silahları üretmeli filistin konusunda müslümanları desteklemiştir israil diye bir devlet yoktur demişti kuzey koreyi abd natosscb rusya varşova pakrtı işgalcilerine karşı destekliyorum çünkü bunlar iki kardeşi böldü paçaladı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR