İsrail, İran'ı çevre terörizmi ile suçladı

İsrail, Akdeniz'de 160 kilometre boyunca uzanan kıyı şeridinin katran tabakasıyla kaplanmasından İran'ı sorumlu tuttu. İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel, İsrail kıyılarında Şubat ayında meydana gelen petrol sızıntısını 'terör' olarak nitelendirdiğini ve İsrail’in İran'ın felaketle bağlantılı olduğuna inandığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2021 23:50 GÜNCELLEME 04.03.2021 00:37 DÜNYA
İsrail, İran'ı çevre terörizmi ile suçladı
İsrail, İran'ı çevre terörizmi ile suçladı

İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel Twitter hesabından "Kirliliğe neden olan gemi, İran'dan kalktı ve Libyalı bir şirkete ait. Olay sadece bir suç değil, çevreye yönelik bir saldırı." paylaşımında bulundu. 

Gamliel, İran'ın terörü sadece nükleer silahlar veya ülke sınırlarının yakınlarına mevzilenmekle değil, çevreye zarar vererek de uyguladığını savundu. 

İran'dan İsrailli Bakan'ın suçlamalarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) 20 Şubat'ta yayınlanan haberine göre, kuzeyde Hayfa'dan başlayıp, Akka, Tel Aviv ve güneyde Aşkelon'a kadar uzanan kıyı şeridi boyunca 16 bölgede katrana rastlanmıştı. 

Söz konusu maddenin pek çok su canlısının telef olmasına yol açtığı aktarılmıştı. 

Katran sızıntısının kaynağının bilinmediği ancak kıyı şeridinden geçen bir gemiden kaynaklanmış olabileceği ifade edilmişti. 

KAYNAK : AA, İHA
YORUMLAR 2
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    İran ve İsrail tam bir tiyatro. İki dostun danışıklı dövüşüne insanlar zorla inandırılmak isteniyor. Feraseti açık ehli iman ehli sünnet Müslümanlar hem iran hem israilin ne mal olduğunu çok iyi biliyor. Vakti gelince mollalar mahkemeye, israil ise haritadan silinmeye gider elbet.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu işleri
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR