Stoltenberg: AB NATO olmadan kendini savunamaz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği'nin tek başına Avrupa’yı savunamayacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2021 21:37 GÜNCELLEME 05.03.2021 21:37 DÜNYA
Stoltenberg: AB NATO olmadan kendini savunamaz
Stoltenberg: AB NATO olmadan kendini savunamaz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, çevrimiçi bir panelde üniversite öğrencilerine, Avrupa Birliği'nin tek başına Avrupa’yı savunamayacağını söyledi.

Stoltenberg, “Mesele sadece para değil, coğrafya. Norveç ve İzlanda Kuzey Buz Denizi’ne açılan kapı. Türkiye ise güney cephede, Irak ve Suriye ile sınırda" sözleriyle, AB'nin tüm NATO üyeleri ile işbirliği yapmak zorunda olduğunu savundu.

Stoltenberg, NATO üyelerinin her konuda aynı görüşte olmayabileceğine dikkat çekti.
"Tarihte de bazı üyelerimiz NATO misyonu ya da onayı olmadan askeri operasyonlar yaptı. Mesela Vietnam ve Irak savaşı gibi" dedi.

YORUMLAR 4
  • CANIM TÜRKİYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato ne işe yarıyor acaba,koskoca Nato içlerinde birlik yok ki ,sadece Türkiye her yerde var,ama Türkiye'nin güvenlik sorunu olunca ne silah satıyorlar ne yardım yapılıyor. Ama Nato devletleri teröre silah ve maddi yardım yapıyorlar hatta Pkk ve onun uzantılarını avrupada koruyorlar,bu nasıl çelişki,Abd ve Fransa teröristlere Deaş bahanesi ile ha bire silah gönderiyor,zaten Deaş denilen terör örgütü kendi yapıları amaçları Ortadoğudaki devletleri parçalamak ve petrol yataklarını ele geçirmek ,kısaca ortadoğuyu sömürmek ve İsrailin işgaline göz yummak.Nato'dan bi halt olmaz!Biz kendi silahımızı yapmalıyız!Birlik ve beraberlik içinde olmalı Cumhur İttifakını desteklemeliyiz.
    Cevapla
  • mazlum Türkistan 3 yıl önce Şikayet Et
    dogutürkistan icin çinle savaşa karar verin beni kore savaşindaki gibi en onde mermi niyetine kullanin bu zulmu durdurun ey insanlık
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    seninde ab ninde natonun ta burdan oraya gadar ....
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye savunamıyormuş ki ağzının içine baktığınız aslan gibi rum yunan belçika hollanda isveç var. Onlara ne oldu. Soytarılar topluluğu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR