Hollanda'da koronavirüsle mücadele kapsamındahükümetin uyguladığı önlemleri protesto etmek için toplanan bir grup, polisin şiddetli müdahalesiyle karşılaştı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve su sıkarken, güvenlik güçlerinin kullandığı at ve köpekleri de göstericileri püskürmek için kullandı.

Hollanda'da uygulanan koronavirüs önlemleri, bir grup gösterici tarafından protesto edildi. Lahey kentinde bir araya gelen göstericiler, seçimlere üç gün kala başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere Kovid-19 tedbirleri sebebiyle geçici Hollanda hükümetini protesto etti.

POLİSLERDEN SERT MÜDAHALE

Atlı ve zırhlı polisler, göstericilere polis köpekleri, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler, ellerinde 'Sevgi ve Özgürlük: Diktatörlüğe Hayır' yazılı dövizler taşıdı.

Hollanda polisi Twitter'den yaptığı açıklamada, gösterinin izinsiz olduğunu ve grubun alandan ayrılmayı reddetmesi üzerine müdahale edildiğini belirtti.

Alanda bulunabilecek maksimum kişi sayısına ulaşıldığı gerekçesiyle Lahey kentine gelen tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğu ve bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

HOLLANDA'DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Hollanda'da polis, Kovid-19 ile mücadele için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı 23 Ocak'tan bu yana yapılan protestolara sert şekilde müdahale etmiş ve yüzlerce göstericiyi gözaltına almıştı.

Hollanda'da 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak parlamento seçimleri öncesinde protestolar sürerken seçimlere toplam 37 parti katılacak.

Yorumlar 87 Yorum Var
  • Ömer 16.03.2021 15:12
    Beter olun yiyin bir birinizi müslümanın kanı yerde mi kalacak şansımız allah yeter
  • İsmail* 16.03.2021 10:52
    Rabbiniz sizin kalplerinizdekini çok iyi bilir. Eğer siz iyi olursanız, şunu bilin ki Allah, kötülükten yüz çevirerek tevbeye yönelenleri son derece bağışlayıcıdır. İsrâ Suresi 25. Ayet
  • biiiioi 15.03.2021 19:04
    hepsi de sivil polis olarak göstericilerin arasina girip onlari vuruyor
  • Dahi 15.03.2021 18:44
    Avrupa insanı bilinçli. Bu hastalığın tiyatro olduğunun farkindalar .helal olsun.bizde kimsede tık yok.
  • Tarihçe-i Hayat 15.03.2021 18:31
    "Bu medenilerin çoğu, eğer içi dışına çevrilse, kurt, ayı, yılan, hınzır, maymun postu görülecek gibi hayale gelir." (Tarihçe-i Hayat, s. 116)
Daha fazla yorum görüntüle