Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer şart

ABD yönetiminin nükleer müzakerelere başlamak için temasa geçtiği ancak cevap alamadığı Kuzey Kore'den açıklama geldi. Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, ABD'nin cevap almadan önce yerine getirmesi gereken şartı açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2021 13:40 GÜNCELLEME 18.03.2021 13:40 DÜNYA
Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer şart
Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer şart

Kuzey Kore arasında 2021'in ilk krizinin yankıları sürüyor.

Biden yönetiminin birçok diplomatik kanal üzerinden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a ve Pyongyang yönetimiyle temas kurmaya çalıştığı ancak Kuzey Kore’nin Biden’ı görmezden geldiği iddiası sonrası Kuzey Kore'den yeni bir açıklama geldi.

ABD'YE NÜKLEER ŞART

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, ABD'nin ülkesinden cevap almak için yerine getirmesi gereken şartı açıkladı.

Devlet kontrolündeki haber ajansına konuşan Hui, görüşmelerin ancak ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı yürüttüğü düşmanca politikadan vazgeçmesi sonrası gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Hui, Biden yönetiminin Şubat ayından beri kendileri ile temasa geçmeye çalıştığını, bu kapsamda üçüncü ülkeleri de araya soktuğunu belirtti.

“UCUZ BİR NUMARA”

ABD'nin bu kapsamda pek çok e-posta, telefon görüşmesi ve mesaj gönderdiğini söyleyen Hui, ABD'nin bu girişimini "kamuoyu oluşturmak için ucuz bir numara" olarak nitelendirdi.

KİM'İN KIZ KARDEŞİ'NDEN ABD'YİE TEHDİT

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yönetimde etkin isimlerden biri olarak görülen kız kardeşi, dün Biden'ın Kuzey Kore politikasını ortaya koymaya hazırlandığı bir dönemde ABD'ye "bela çıkartmama" uyarısında bulunmuştu.

Kim Yo-jong, Kim Jong-un'un küçük kız kardeşi ve kardeşler arasında yakın ve güçlü bir müttefik olarak görülen tek isim.

YORUMLAR 3
  • 432 3 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreyi abdye karşı çok destekliyorum
    Cevapla
  • Ofli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine rüzgar yapıyon
    Cevapla
  • Nazım Zengin 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay beee.... Biden'in Türkiye'ye yaptığını, Kuzey Kore ABD'ye yapıyor. Helal olsun ne diyelim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR