Merkel'den korkutan 'yeni salgın' çıkışı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mutasyon virüs tehdidine vurgu yaparak 'Bu, üçüncü dalga, yeni bir salgın olduğunu da söyleyebiliriz.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 19:44 GÜNCELLEME 01.04.2021 19:44 DÜNYA
Merkel'den korkutan 'yeni salgın' çıkışı!
Merkel'den korkutan 'yeni salgın' çıkışı!

Merkel, Paskalya Bayramı öncesinde yayımladığı video mesajında, insanların davranışlarıyla vaka sayılarının artmasının yavaşlatılabileceğini ve durdurulabileceğini belirtti.

Doktorların ve hemşirelerin salgının üçüncü dalgasında verdikleri mücadeleyi tek başına kazanamayacaklarına işaret eden Merkel, "Onları yalnız bırakmamalıyız, davranışlarımızla desteklemeliyiz." ifadesini kullandı.

Merkel, Paskalya Bayramı'nda temasların azaltılmasını, zorunlu olmayan seyahatlerin yapılmamasını ve tedbirlere uyulmasını istedi.

Salgınla mücadelede aşı ve testlerin yapılmasıyla iki önemli aracın ellerinde bulunduğunu vurgulayan Merkel, şunları kaydetti:

"Nisandaki aşılama, bize büyük adımlar attıracak. Teslim edilen (aşı) miktarları sürekli artıyor ve aile hekimleri, Paskalyadan hemen sonra aşılmaya katılacak. Her hafta daha fazla milyonlarca insan korona hastalığına karşı güvenli ve oldukça etkili bir korumaya sahip olacak. Virüsü birlikte yeneceğiz."

- "YENİ BİR SALGIN OLDUĞUNU DA SÖYLEYEBİLİRİZ"

Merkel, Kovid-19’un mutasyona uğramış daha bulaşıcı ve tehlikeli türünün, ilk ortaya çıkan halinin yerini aldığını belirterek, "Bu, üçüncü dalga, yeni bir salgın olduğunu da söyleyebiliriz. Tıpkı bir yıl önce ve Noel öncesi gibi yine mümkün olduğu kadar çok insanın sağlığını korumak ve sağlık sistemimizin büyük zorluklara dayanabilmesi için her şeyi yapmak ana hedefimiz olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Almanlar aşı üretmiyor mu? Neden orada vaka patlaması yaşanıyor anlamıyorum
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok Olasın Abd Avrupa İsrail
    Cevapla
  • Samet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende başlarda Çin virüsü diyordum ama galiba abd tüm dünyayı kandırdı 11 eylülde kendini vuran ülke bu virüsü dünyaya yaymakta hiç tereddüt etmez okadar vahşi bir ülke abd kesinlikle abd virüsü bu
    Cevapla
  • Gaziantepli 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden mutasyon diyorsunuz? Türkçesi değişim.
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Ülkeler ÇİN e YAPTIRIM Yapmalılar. CEZA sı kesilmeli ÇİN in yoksa daha neler ile karşılaşırız neler.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cinden gelen Bisey degil arkasinda baska neler var neler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR