Haniye, seçimler için Erdoğan’dan yardım istedi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, seçimler için Erdoğan’dan yardım istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2021 23:56 GÜNCELLEME 01.04.2021 23:56 DÜNYA
Haniye, seçimler için Erdoğan’dan yardım istedi
Haniye, seçimler için Erdoğan’dan yardım istedi

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İsrail'e Kudüs'teki seçim sürecini aksatmaması ve müdahale etmemesi için baskı yapması için yardım istediği aktarıldı.

Filistin, yaklaşan seçimler öncesi Türkiye’den yardım istedi. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü bildirildi. Açıklamada, Haniye’nin Erdoğan’dan İsrail'e Kudüs'teki seçim sürecini aksatmaması ve müdahale etmemesi için baskı yapması için yardım istediği belirtilirken, Türkiye'ye seçimleri izlenmesi ve denetimine katılması çağırısında bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, özellikle seçim sürecindeki gelişmeler başta olmak üzere Filistin’deki siyasi durumuna ilişkin son gelişmelerin ele alındığı ifade edilirken, Haniye’nin Erdoğan’ı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak yeniden seçildiği için tebrik ettiği belirtildi.
Filistin’de parlamento seçimlerinin 22 Mayıs'ta ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise 31 Temmuz'da yapılması planlanıyor.

YORUMLAR 2
  • Hayırlısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Libya, Mısır’ın bir bölümü ve Lübnan bir bölümü Suriye’nin bir bölümü ırak’ın Bir bölümü ve Filistin Türkiye’ye katılma kararı alsın mescid-i aksa gidip namaz kılalım inş.
    Cevapla
  • ihsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitsin irandan yardım istesin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR