Pakistan'dan İstanbul Konferansı çağrısı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı İstanbul’da düzenlenmesi planlanan konferansın Afganistan’da siyasi uzlaşıya ulaşmak için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 17:48 GÜNCELLEME 21.04.2021 17:48 DÜNYA
Pakistan'dan İstanbul Konferansı çağrısı
Pakistan'dan İstanbul Konferansı çağrısı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zahid Hafız Çavdri, başkent İslamabad’da yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenecek konferansın ertelenmesi ile ilgili olarak, Pakistan’ın Türkiye’nin Afganistan’da istikrar ve barış için gösterdiği çabalara büyük değer verdiğini belirtti.

Türkiye’deki toplantının tarihi netleştikten sonra Afgan liderlerin toplantısının Afganların müzakere edilmiş bir siyasi uzlaşıya ilerlemeleri için önemli bir fırsat sunduğuna inandıklarını belirten Çavdri, "Afgan tarafların kapsayıcı, geniş tabanlı ve kapsamlı siyasi uzlaşı üzerinde çözüm bulma fırsatını kaçırmayacaklarını umuyoruz." dedi.

Dün, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da 24 Nisan'da başlaması öngörülen Afganistan konferansının ramazan ayı sonrasına ertelendiğini açıklamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • 6543 2 yıl önce Şikayet Et
    allah pakistan din kardeşlere yardım eylesin amin allah pakistanı ehlikitap imansızları hinduları allah bu iki kardeş ülkeleri barıştırsın allaha kalplerine islamı nasip eylesin amin
    Cevapla
  • Levrok 2 yıl önce Şikayet Et
    nelerle ugrasiyorlar, yazik. Su iki grubun agzini bantlayacaksin
    Cevapla
  • Aliglr 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk niki olan arakadas,sacmalamissin.6543 niki olan arkadaş gayet güzel konuşmuş,sen anlayamamissan ve ilimsizsen biz napalim
    Cevapla
  • TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardes, niye din ayrimi yaparak müslüman olmayan ama Senden belki daha fazlanTürk Kani tasiyanlar da var Türkiye de. Bence Türk milleti ve pakistan desen daha iyi olur hepimiz bir oluruz Yani böyle senin gibi yorum yapan herkese cevabim olsun. Kardes !?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR