Zenginlerden daha fazla vergi alınsın önerisi

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin zenginlerinden daha fazla vergi almaya hazırlanıyor

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2021 10:16 GÜNCELLEME 24.04.2021 10:16 DÜNYA
Zenginlerden daha fazla vergi alınsın önerisi
Zenginlerden daha fazla vergi alınsın önerisi

Yapılacak yasa teklifi ile zenginlere yönelik azami marjinal oran ve yatırım kazançları üzerindeki vergilerin artması bekleniyor. Teklif yasalaşır ve hayata geçerse elde edilecek vergi geliri ile de çocuk bakımı ve eğitime yönelik harcamalar yapılması öngörülüyor. Buradan elde edilecek vergiler, sağlık harcaması için kullanılmayacak.

Haber, Wall Street'te bir satış dalgasına yol açtı, başlıca endekslerde önemli düşüş kaydedildi.

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın önümüzdeki hafta açıklamayı düşündüğü Amerikan Aile Planı'ndan (American Family Plan), yıllık geliri 400.000 dolardan düşük olanların etkilenmeyeceğini bildirdi.

New York Times ve Bloomberg'de yayınlanan haberlere göre, yasa teklifi ile azami marjinal gelir vergisinin yüzde 39,6'dan yüzde 37'ye çekilmesi öngörülüyor. Bu adım, Donald Trump'ın 2017'de en yüksek gelir grubuna yönelik gelir vergisi kesintisini tersine çevirecek.

Plan ile aynı zamanda 1 milyon dolardan fazla geliri olan insanlara yönelik değer artış vergisi 2 katına çıkacak. Şu anda yüzde 20 olarak uygulanan bu vergi, yüzde 39,6'ya çıkacak. Kendi değer artış vergisini uygulayan eyaletlerde, yatırımcıların karşılaşacağı vergi oranı yüzde 50'yi aşacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR