Biden'ın açıklamaları büyük bir felakete yol açabilir

National Interest: Biden'ın açıklamaları Rusya ve Çin'i zorunlu ittifaka itiyor. Bu ittifakla olası bir çatışma, ABD için bir felakete dönüşebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2021 12:52 GÜNCELLEME 03.05.2021 12:52 DÜNYA
Biden'ın açıklamaları büyük bir felakete yol açabilir
Biden'ın açıklamaları büyük bir felakete yol açabilir

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya hakkındaki hasmane açıklamaları, Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI) tarafından değerlendirildi.

Dergide yayınlanan makalede, ABD Başkanı Joe Biden'in Rusya hakkında kullandığı hasmane açıklamalarına değinildi ve söz konusu açıklamaların Moskova ve Pekin'i zorunlu ittifaka ittiği, bu ittifakla girilebilecek bir çatışmanın Washington için bir felaketle sonuçlanabileceği öngörüldü.

ABD Başkanı'nın Kongre'de yaptığı konuşmada Rusya ile ipleri germeye çalışmadığı, fakat olası bir çatışmanın Moskova için sonuçları olacağını ve bir yandan da iki ülkenin ortak çıkarları adına işbirliği yapabileceğini söylediği dikkat çekilen yazıda, Biden'in bu sözlerle Rusya lideri Vladimir Putin'e "son bir uyarıda" bulunduğu kaydedildi.

İlişkilerin kötüleşmesi durumunda ABD'nin hem Rusya, hem de Çin ile "iki cephede savaşması" gerekeceğini vurgulayan yazar, "Biden yönetimi, Moskova ve Pekin ile değer çatışması politikasına hazırlandığı için Washington, ABD-Çin-Rusya stratejik üçgeninin temelinde yatan jeopolitik riskleri gözden kaçırmamalı" ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Başkanı Joe Biden, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rus lidere üçüncü bir ülkede yüz yüze görüşme düzenlemeyi önermişti. Ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, görüşmenin önümüzdeki haftalarda gerçekleşebileceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın görüşme önerisine sıcak baktığını ve incelediğini belirtirken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Putin-Biden arasındaki olası zirvenin Washington'ın atacağı adımlara bağlı olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR 4
  • asıl olan 2 yıl önce Şikayet Et
    bunak konusmaya devam et rusya cin birlesip saldirirsa 2 abd olsa durduramaz tum dunyayi ele gecirirler 1.5trilyon nufus milyonlarca asker abd anca mars a kacar
    Cevapla
  • adboz40 2 yıl önce Şikayet Et
    buda tam bir bunak,zekası gerileme yapmış,ilaç almasa ertesi günü hatırlaması çok zooor
    Cevapla
  • Kamil Kayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru tahmin
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi oluyor iyi.. Biden ile ABD nin sonu başlamış oluyor..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR