İsrail savaş uçakları vurdu: 24 şehit, 103 yaralı

İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 9'u çocuk olmak üzere 24'e yükseldi, 103 kişi de yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2021 19:40 GÜNCELLEME 11.05.2021 10:09 DÜNYA
İsrail savaş uçakları vurdu: 24 şehit, 103 yaralı
İsrail savaş uçakları vurdu: 24 şehit, 103 yaralı

İsrail ordusu tarafından Gazze’deki Hamas hedeflerine düzenlenen hava saldırısında Hamas komutanlarından birinin öldürüldüğü bildirildi.

HAMAS KOMUTANLARINDAN BİRİ ŞEHİT OLDU

İsrail-Filistin arasındaki şiddet olayları artarak devam ediyor. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki Hamas hedeflerine yönelik misilleme amaçlı hava saldırısı başlatıldığı bildirildi. Hamas ise, hava saldırıları sonucu bir komutanın öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus basına verdiği demeçte, "Gazze'deki askeri hedeflere saldırmaya başladık. Tekrar ediyorum başladık" dedi.

ÇOK SAYIDA ŞEHİT VAR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 9'u çocuk olmak üzere 24'e yükseldiğini, 103 kişinin de yaralandığını açıkladı.

CANSUYU GAZZE TEMSİLCİSİ YAKUP SULEYMAN'IN AMCASI VE OĞLU ŞEHİT OLDU

Terör devletinin saldırısında Cansuyu Gazze Temsilcisi Yakup Suleyman'in amcası ve oğlunun da şehit olanlar arasında bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Son dakika: Türkiye'den İsrail'e uyarı!

HAMAS, İSRAİL’E ÜLTİMATOM VERMİŞTİ

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nden yerel saatle 18.00’e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçileceği bildirilmiş, Kudüs’teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunulmuştu. Hamas’ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçmiş, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde tüm bomba sığınakları halka açılmıştı.

Kudüs kırmızı çizgimizdir: Daha ne bekliyoruz?

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İsrail polisinin Aksa'daki saldırılarında yaralı sayısı 331'e çıktı, aralarında ağır yaralılar da var.

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA'DAKİ FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALE EDİYOR!

Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı

Gazze Şeridi'nden 6 roket! Birçok şehirde sirenler çalıyor

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Fanatik Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, "Kudüs Günü" olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

İSRAİL ORDUSU ASKERİ TATBİKATI ERTELEDİ

İsrail ordusu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerginliğin giderek artması nedeniyle gerçekleştireceği askeri tatbikatı bir gün sonra yapma kararı aldı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Ateş Arabaları" adı verilen ve bu hafta başlaması beklenen tatbikatın ertelendiği belirtildi.

Erteleme kararının yapılan durum değerlendirmesinin ardından İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi tarafından alındığı ifade edildi.

Kochavi'nin tatbikatı en az bir gün ertelediği ve İsrail ordusuna Kudüs'te tansiyonun yükselmesi nedeniyle olası bir şiddet tırmanışına hazırlanmaya yönelik çabalara odaklanması talimatı verdiği kaydedildi.

KUDÜS'TEKİ GERGİNLİK

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR 263 TÜMÜ
  • Asi ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Su, pkkdan ele gecen silahlari bize verin gonullu okarak gidelim.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede İslam orduları nerede Sadece vah vah diyen Müslümanlar Bu bir fırsat gelin İslam Devletleri Bir birlik kuralım
    Cevapla
  • Yahyahizim 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bu 'İslam dünyası' neredeymiş? Bu güne kadar görünürlerde yok. Gören varmı?
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    israili haritadan silmek isteyenlerin önce amerikadan başlaması gerektiğini biliyorsunuz. Kusura bakmayın üç beş siha ile hatta 100 tanesi ile de bu iş olmaz. Batı kadar güçlü ol afıktan sonra ancak bağırırız gerisi maceradır.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gene katliama basladi saldirilar aratacak gibi gözüküyor bati israili destekliyor
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    ısreal terrorıst
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR