İsrail'in saldırılarında şehit sayısı 119'a yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 119'a yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 12:25 GÜNCELLEME 14.05.2021 12:25 DÜNYA
İsrail'in saldırılarında şehit sayısı 119'a yükseldi
İsrail'in saldırılarında şehit sayısı 119'a yükseldi

İsrail, günlerdir hava saldırısı düzenlediği Gazze'yi karadan da vurmaya başladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hava ve kara birliklerinin Gazze Şeridi'ne saldırdığı açıklandı. 

GAZZE ŞERİDİNE AĞIR BOMBARDIMAN

Açıklamayla birlikte gece saatlerinde İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimini kara, hava ve denizden yoğun şekilde bombalamaya başladı.

Saldırılar, Gazze'de büyük yıkıma yol açtı, evler bombalandı. Bölgede elektrik kesildi. İsrail bombardımanında isabet alan evler yıkıldı. Bina enkazlarında arama kurtarma çalışması başlattı.

10 FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT EDİLDİ

Saldırılarda 10 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 119'a yükseldi.

İsrail'in saldırıları üzerine Gazze'den misilleme geldi. İsrail'in farklı bölgelerine 100 roket atıldı.

Gazze'ye kara saldırısı üzerine Tel Aviv'den açıklamalar geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıların gerekli görüldüğü sürece devam edeceğini söyledi.

BATI ŞERİA'DA 139 YARALI

İsrail askerleri, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’nın birçok yerinde Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerle müdahale ederek 139 kişiyi yaraladı.

İsrail askerleri, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’nın birçok yerinde Gazze Şeridi'ne destek amaçlı düzenlenen gösterilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 109 kişi şehit oldu, 621 kişi yaralandı.

ORDUDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

İsrail ordu sözcüleri ise birbiriyle çelişkili açıklamalar yaptı. İsrail Ordusu Yabancı Basın Sözcüsü Jonathan Conricust, askerlerinin Gazze Şeridi'ne "girdiğini" ifade eti. Ancak bir diğer İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee ise, bu açıklamayı tercüme hatası olarak nitelendirdi.

Ordu sözcülerinin Gazze'ye kara saldırısına ilişkin çelişkili açıklamaları İsrail medyasının tepkisini çekti. Ordunun, medyayı yanlış bilgilendirdiği savunuldu. 

ANKARA'DAN SALDIRILARA TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail'in saldırılarına sosyal medyadan sert tepki gösterdi. 

İSRAİL VURUYOR BM BALE SEYREDİYOR

İsrail’in Gazze'ye karadan ve havadan saldırı başlattığı saatlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sosyal medya hesabından Bolşoy Balesi paylaşımı yapması büyük tepki çekti.

Guterres'in paylaşımına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Guterres, bunun üzerine bir tweet daha atarak "Bayram ruhuna saygı duyduğum için, Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Zaten çok fazla masum sivil öldü. Bu çatışma, ancak tüm bölgede radikalleşmeyi ve aşırılığı artırabilir" açıklamasını yaptı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR