Flaş sözler: Macron'un yeni hedefi Belarus!

Macron, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2021 02:01 GÜNCELLEME 26.05.2021 02:01 DÜNYA
Flaş sözler: Macron'un yeni hedefi Belarus!
Flaş sözler: Macron'un yeni hedefi Belarus!

Belarus yönetiminin, söz konusu uçağı başkent Minsk'e indirmesini kabul edilemez ve uluslararası hukuka aykırı bir eylem olarak niteleyen Macron, buna ilişkin uluslararası soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Emmanuel Macron, Avrupa'daki hava yolu şirketlerinin, Belarus'un hava sahasını kullanmayacağını söyledi. Uçakta bulunan ve gözaltına alınan muhalif gazeteci Roman Protaseviç ve kız arkadaşı Sofia Sapega'nın derhal serbest bırakılması gerektiğini kaydeden Macron, Rusya ile ilişkilerin yeniden yapılandırılması gerektiğini aktardı.

Sadece provokasyonlara cevap vermekle yetinilmemesini isteyen Macron, Rusya konusunda kısa, orta ve uzun vadede bir stratejinin belirlenmesinin gereğine işaret etti.

MACRON, MALİ'DE GEÇİŞ KONSEYİ BAŞKANI VE BAŞBAKAN'IN GÖZALTINA ALINMASINI KINADI

Gazze'de sağlanan ateşkesin devam etmesi gerektiğini belirten Macron, bu ateşkesin Gazze halkına insani yardımın ulaşmasını sağlayacağını kaydetti.

Macron, Mali'de Geçiş Konseyi Başkanı Bah N'Daw ve Başbakan Moctar Ouane ile diğer bazı yetkililerin gözaltına alınmasını kınadı.

Bunun sorumlularına karşı gelecek saatlerde yaptırım uygulamaya hazır olduklarını aktaran Macron, ayrıca, gelişmekte olan ve yoksul ülkelere 30 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı hibe edeceklerini dile getirdi.

Macron, bir gazetecinin Rusya ve Belarus'a karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğuna yönelik sorusuna, "Rusya ve Belarus konusunda söyledikleriniz doğru. Bugün yaptırım politikalarının sınırındayız. Arka tarafta yaptıklarımızı söylemek kolay değil. Söylersek silahlı çatışma başlatırız. İlişkileri tamamen keseriz. Bunu daha önce yaptık. Daha ileriye gideceğiz ama nereye? Belirli konularda Rusya'ya karşı uygulanan kademeli yaptırım politikası artık etkili politika değil." yanıtını verdi.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Halis 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı
    Cevapla
  • merttttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Git oraya da burnunu şok.
    Cevapla
  • İsrafil ÇENGEL 2 yıl önce Şikayet Et
    sana ne macron uçakta benim teröristim varsa alırım.Hiç kimseyi bağlamaz uçak inmezse düşürürüm.Filistinde gıkınız çıkmadı.Kanunsuzlukları israilin saldırganlığını destekledin
    Cevapla
  • Macron Kimdir? 2 yıl önce Şikayet Et
    beğenin yada beğenmeyin farketmez Avrupa Birliğinin en güçlü iki ülkesi Almanya ve Fransadır. Macronda Fransa'nın Cumhurbaşkanıdır.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakozy 1 Macron 2 adı üstünde fransız...
    Cevapla
  • dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    HAHAH KOMIKLESMEYIN fransa DİYE BIR ULKEMI KALDIKI HEDEFI OLSUNNN.. herzaman heryerde karsısında olucaz nerde fransa orada bız ama karsısısnda .. oyuzden fransayı takıp etmek lazuım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR