Hindistan'da 28 fil koronavirüse yakalandı!

Yeni tip koronavirüsün delta mutasyonu nedeniyle milyonlarca kişinin enfekte olduğu ve sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu Hindistan'da pandemi hayvanları da vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2021 21:10 GÜNCELLEME 09.06.2021 21:22 DÜNYA
Hindistan'da 28 fil koronavirüse yakalandı!
Hindistan'da 28 fil koronavirüse yakalandı!

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde yer alan Mudumalai Ulusal Parkı ve Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndaki fillere tedbir amacıyla koronavirüs testi yapıldı.

Ulusal park görevlileri, 18'i erkek 10'u dişi olmak üzere 28 filin testinin pozitif sonuç verdiğini duyurdu.

Fillerin beslenme sürelerinin titizlikle ayarlandığı, görevlilerin ateş ölçümünden sonra fillerin yanlarına girdiği aktarıldı.

Testlerin, geçtiğimiz günlerde Chennai'deki 9 aslanın koronavirüse yakalanmasının ardından yapıldığı belirtildi.

Ülkede koronavirüsten ilk hayvan ölümü

Güney Hindistan'ın Chennai kentindeki bir hayvanat bahçesinde Neela adındaki 9 yaşındaki dişi Asya aslanı, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 7 Haziran'da hayatını kaybetmişti.

Dişi aslanın ölümü, Hindistan'da koronavirüs kaynaklı ilk hayvan ölümü olarak kayıtlara geçmişti. Hayvanat bahçesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, dişi aslanın ölümden sadece bir gün önce burun akıntısı da dahil olmak üzere semptomlar gösterdiği ve hemen tedavisine başlandığı belirtilmişti.

Yetkililer, 23 ve 19 yaşındaki iki dişi aslanın sağlık durumunun da kritik olduğunu ve testlerin artmasıyla pozitif vaka sayısında da artış beklediklerini söylediler. Hayatını kaybeden Neela dışında 8 aslanın daha koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR