Suudi Arabistan, merakla beklenen hac kararını açıkladı

Suudi Arabistan, bu yıl sadece vatandaşlarına ve ülkede oturma izni olan yabancılara hac izni verecek. Kovid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadeti için ülke içinden 60 bin kişi kabul edilecek ve yurtdışından kimse alınmayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2021 13:20 GÜNCELLEME 12.06.2021 17:43 DÜNYA
Suudi Arabistan, merakla beklenen hac kararını açıkladı
Suudi Arabistan, merakla beklenen hac kararını açıkladı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hac ibadeti sırasında salgın nedeniyle alınacak önlemleri ve kimlerin kabul edileceğine dair yazılı açıklama yaptı.

Ülke içinden 60 bin kişinin hacca kabul edileceği ve yurtdışından kimsenin alınmayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, kronik rahatsızlığı olmayan, 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerin hac için kabul edileceği bildirildi.

Hac ve Umre Bakanlığı 9 Mayıs'taki açıklamasında, bu yıl hac ibadetinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını duyurmuştu.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 salgını sebebiyle 2021 yılı içerisinde hac ibadeti için Türkiye’den hacı adaylarının kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kovid-19 salgını sebebiyle bu sene de hac ibadeti için sadece Suudi Arabistan'da yaşayan sınırlı sayıdaki hacı adayına izin verileceğini açıkladı. Bu karar sebebiyle 2021 yılı hac döneminde diğer ülkeler gibi ülkemizden de hac ibadeti için kutsal topraklara hacı adayı kabul edilmeyecektir."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • DELİDİR 2 yıl önce Şikayet Et
    islam dini islamın şartı biri ne idi hacca gitmek, sudilere ne oluyor islamın şartı bütün müslümanlara geldi sadece Arabistan'a değil, müslümanlar derhal kabeyi bunların ellerinden almalı ve her ülke nüfusa göre eşit şekilde haccını yapmalı, başka şekilde olmaz.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Mekke ve Medine Suudların elinde esir olmakdan kurtarılmalıdır.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ilk basta Suud vatandasi 60bin kisi denildi. 60Bin Suudlu cikmayinca buna orada yasayan oturma izni olmayan göçmenler de dahil edildi. Yani Hacci orada yasayan Hintli, Bangladeşli Pakistanli muslumanlar yapacak. Suud'dan 60bin haci adayı cikaramamalari ne kadar musluman olduklarinin göstergesi.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    hacca gidemiyorsanız,o parayı hayır işlerine harcayın,-lösemili çocuklara-protez bekleyen sakat çocuklara- verin.en az hac kadar sevaba girersiniz bir çocuğu yaşama döndürmekle.
    Cevapla
  • Sahipkıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne de güzel fetva vermişsin, bi bitmediniz. Bilginiz olmadan fikriniz var ve bunu bir adım öteye taşıdınız... Artık fetva da veriyorsunuz.
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Farz ibadetin derecesini belirlemek sana düşmez. En az haç sevabı dediğin ibadetler hayır, ihsan, sadaka gibi ibadetler farz değildir
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayir yapilsin bu ayri . Hac ibadeti farz ve ayri ibadettir. Kurban ayri bağış sadaka ayri olduğu gibi. İslamiyette.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sudi yönetimi kovidi bahane edip Hac ı adaylarını alamıyor her ülkede sınırlı sayıda hacı alabilirdi müslümanlar a moral olurdu bu vehabiler hain İslam ülkeleri acilen toplanıp Meke Medine ve hac bölgesini ortak yönetmeli diye bir karar almalılar yoksa böyle giderse müslümanlar farziyatlarını yerine getirmezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR