Bloomberg'den Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi manipülasyon

Amerikan Bloomberg, bugün gerçekleşecek Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi yayımladığı manipülatif yazıda, "Batı, Türkiye'nin saldırganlığına toleransın sonuna gelindiğini göstermeli" dedi ve kabul edilemez nitelikte bir tehdit dili kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2021 11:01 GÜNCELLEME 14.06.2021 11:01 DÜNYA
Bloomberg'den Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi manipülasyon
Bloomberg'den Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi manipülasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi kapsamında bugün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasından sonra liderler arasında gerçekleşecek olan ilk yüz yüze görüşme, saat 18.00'de başlayacak.

Biden, görüşmenin ardından TSİ 19.50'de kameraların karşısına geçecek ve bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısının ana gündemi NATO Zirvesi olacak.

İki liderin merakla beklenen görüşmesi, uluslararası basın tarafından da dikkatle takip edilecek.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg'in yayın kurulu da bugün internet sitesi üzerinden bir başyazı yayınladı. Yayın kurulu imzalı makalede Biden'a çağrıda bulunurken, "Biden, Türkiye ile olan Gordiyon düğümünü kesmeli" başlığı kullanıldı.

RAHATSIZLIKLARI HALA DEVAM EDİYOR

Yazıda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hadsiz suçlamalar yöneltilirken, alınan S-400'lerden duyulan rahatsız dile getirildi:

"Türkiye Batı'yı uzun bir süredir terk etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesini Batı'nın isteklerine karşı olan bir güç eksenine yaklaştırdı, bu ülkeler de Çin, Rusya ve İran. Ülkenin seçilmiş lideri olarak bu onun kararı. Fakat Erdoğan aynı zamanda Batı'nın askeri ortaklığı ve ekonomik birliklere üyelikleriyle korumayı da istiyor. Erdoğan Türkiye'nin NATO üyesi olarak kalmasına devam etmesini istiyor fakat aynı zamanda birliğe zarar verebilecek silah sistemlerini satın alıyor ve diğer üye ülke liderlerine hakaret ediyor. AB ile karşılıklı güven ararken, milyonlarca mülteciyi Avrupa'ya salmakla tehdit ediyor."

TEK İSTEDİKLERİ KENDİ DEDİKLERİNİN OLMASI

Olaylara tek bir pencereden bakan ve Türkiye'nin taleplerini, ön plana koyduğu ulusal çıkarlarını görmezden gelen Bloomberg, "Erdoğan'a sabır az" diyecek kadar ileri gitti:

"Batı, Türkiye'nin saldırganlığına toleransın sonuna gelindiğini göstermeli. Bunu en iyi yapacak ortam da NATO, orada Erdoğan'a sabır zaten çok az. Erdoğan ve Biden bugün görüşecek. Erdoğan özellikle ABD karşıtı saldırgan sözleriyle gündeme gelmişti. Bu saldırganlık Başkan Donald Trump'ın toleransıyla karşılanmıştı. Fakat şimdi Biden sorumluluğu üstlenerek Erdoğan'a Türkiye'nin her ikisine de sahip olamayacağını açıkça göstermeli."

TEHDİT DİLİ

Makalede, Erdoğan'ın geçmişte ABD karşıtı açıklamaları olduğu belirtilerek, NATO'nun kuruluşunda üye ülkelerin kovulamayacağı hatırlatıldı. Fakat yazıda, "Türkiye'ye üye ülke olarak istenmediğini söylemenin farklı yolları var" yorumu yapılarak, Türkiye'nin NATO üyeliği sorgulanmaya açıldı. Bloomberg, NATO'nun Türkiye topraklarındaki ayak izinin azaltılabileceğini yazarken, nükleer silahlar ve diğer stratejik parçaların da çekilmesinin olası olduğunu iddia etti.

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi dikkat çeken öneri! 'Özal bunu başarmıştı'Erdoğan-Biden görüşmesi öncesi dikkat çeken öneri! 'Özal bunu başarmıştı'

"GORDİYON DÜĞÜMÜ" ÜZERİNDEN GÖZDAĞI

Öte yandan NATO'nun Türkiye'ye karşı silah satışını askıya alabileceği ve ekonomik yaptırım uygulayabileceğini yazan Bloomberg, "Biden NATO'nun kararlarıyla uyumlu olarak ABD olarak karar alabilir. Onun yönetimi zaten Türkiye savunma sanayine yönelik yaptırımların uzatılabileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken daha sert cezaların da gündemde olduğunu söyledi. Bu durum hem Demokrat hem de Cumhuriyetçiler tarafından memnuniyetle karşılanacaktır" ifadesini kullandı.

Makale, "Büyük İskender'in kılıcını vurarak çözdüğü Gordiyon düğümünün olduğu yer, günümüz Ankara'sından bir saat uzakta. Türkiye'nin Batı ile olan ilişiğini kesmek ise çok daha açık bir taahhüt olur" ifadesiyle noktalandı.

KAYNAK : Bloomberg, Haber7
YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman havlayanlar olmuştur olacak ta görevleri bu
    Cevapla
  • Mesutto 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz birsiniz artik biz aliskiniz yokluklara ama eskisi gibi otufup merhamet bekleyen Turkiye yok nato yoksa dogu bloklu muttefikler var buyrun haa silah biz kendimizde gelistiririz
    Cevapla
  • (¹⁴⁵³) 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın batı medyasını içimizdeki hainlere ne demeli REİS yerinde oturuyor ABD nin bidon kafası REİSİN ayağına geliyor o esnadaki pozusuyonu algı yapıyorlar tabi içimizdeki ejnebiler bu algıyı devam ettirecekler bu neyi gösteriyor REİS dünya lideri güneş balcıkla sıvanmaz.
    Cevapla
  • Ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisten ricam türkiyeyi dönünce şu sapık medyadan hak ettikleri şekilde hesap sorması. Kendi başkanımızı kötüliyerek başkasına köpeklik yapanların benim ülkemde yaşamalarına müsade etmesinler susturun artık şu havlayan köpekleri
    Cevapla
  • Svs 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan kanallarında ( özelikle foks tv) gezinen sığırlar iyi baksınlar otladıkları merada neler döndüğüne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR