Rusya'nın başkenti Moskova'da bir havai fişek deposunda çıkan yangın depoda patlamalara neden olurken, patlamalar sonucu yangın yan binaya da sıçradı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir havai fişek deposunda yangın çıktı. Rus medyasının Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, TSİ 17.36'da başlayan yangın 150 metrekarelik depoda patlamalara neden oldu. Patlamalar nedeniyle yangının yan binaya da sıçradığı öğrenilirken, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı aktarıldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yaptığı açıklamada, patlamalar nedeniyle yangın söndürme çalışmalarında zorluk yaşansa da ekiplerin olay yerindeki çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Bakanlık yangının seviyesini 5 üzerinden 2 olarak açıklarken, olayda yaralanan veya hayatını kaybeden olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

HELİKOPTERLERLE SÖNDÜRÜLDÜ

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir havai fişek deposunda çıkan yangın 3 yangın söndürme helikopterinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da akşam saatlerine doğru bir havai fişek deposunda yangın çıkmıştı. Yangın depoda havai fişek patlamalarına neden olurken, patlamalar nedeniyle yangın deponun yanındaki binaya da sıçramıştı. Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve kurtarma ekibi gönderilmesine rağmen depodaki patlamalar nedeniyle yangın kontrol altına alınamayınca devreye yangın söndürme helikopterleri girdi. Toplamda 700 metrekarelik bir alanda etkili olan yangın, 3 helikopterin müdahalesi sonucu kontrol altına aldı.

Depoda oluşan 100'den fazla patlama nedeniyle bölgede kırmızı alarm ilan edilirken, depo ve çevresindeki binalarda bulunanların ilk yangın sırasında kaçtığı ve kimsenin zarar görmediği ifade edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinden ise 3 kişinin yaralandığı belirtilerek, itfaiyecilerden 2’sinin ayakta tedavi gördüğü, 1 itfaiyecinin ise hastanede tedavisine devam edildiği aktarıldı.

Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığının tespit edildiği öğrenildi.

Yorumlar 0 Yorum Var