Biden’dan Putin’e harekete geçme çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rusya'nın ülkede faaliyet gösteren suç örgütlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2021 21:18 GÜNCELLEME 09.07.2021 21:18 DÜNYA
 Biden’dan Putin’e harekete geçme çağrısı
Biden’dan Putin’e harekete geçme çağrısı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede Biden ve Putin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'ye sınır ötesi insani yardımların devam etmesi yönünde oybirliğiyle karar alınmasına değinerek, ABD-Rusya Zirvesi'nin ardından Suriye konusunda yürütülen ortak çalışmalardan bahsetti.

Görüşmede ABD ve diğer ülkeleri etkilemeye devam eden fidye yazılımı saldırıları konusu da ele alındı. Biden, Rusya'nın ülkede faaliyet gösteren Rusya merkezli suç örgütlerine karşı harekete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, fidye yazılımı saldırıları ve daha geniş tehditlere yönelik anlaşmaları sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı. Biden ayrıca, ABD'nin fidye yazılımı saldırıları ve diğer tehditler karşısında halkını ve altyapısını savunmak için gereken her türlü eylemi yapacağını yineledi.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Acaba ne 2 yıl önce Şikayet Et
    Haitideki suikastin abd paraliaskerlerinin yaptiği meydana çikti
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım Reis,, Afganistan'da Türkiye ye Amerika önderliğinde bizim muhalefetinde içinde olduğu bir oyun kurduğunu ve oyunun içine çekmeye çalışıyorlar. 2023 seçimlerinde hükümeti zor durumda bırakacak tek çare ordumuzun Afganistan da büyük bir yenilgi almasını bekliyorlar,o yenilgi üzerinden Recep Tayyip Erdoğan ı devirmek istiyorlar. Lütfen hükümet imiz dikkatli olsun. Amerika asla güvenilecek devlet değildir. ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ.
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş anlamayacak kadar bilgisiz değil bu millet.3 kıtaya hüküm sürmüş imparatorluğun torunlarıyız bizim her yerde bağlantımız var ama gücün kadar konuşursun heyecan aramanın alemi yok.Afganlarin 1300 rejim askeri silah bırakıp sınırdan kaçtı iade ettiler kime nere gidiyorsun!Kimin eli kimin cebinde belli değil.Filistinle de bağımız var ne yapabiliyoruz gönül istemez mi İsraili yerle bir etmeyi.Ama işte olmuyor ne gücümüz suan yeterli nede sırtımız var..Sen bugün Filistine çıkarma yap önce Filistinli örgütler gelme der.Hepsi aralarında bolunmus.ALLAH rizasi ayrı şey ama Mahmut Abbas bile Rum kesiminin tezlerini desteklediğini açıklayıp,Barış pinarini kinadi
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Halil mehmetcik Afganistanda misyonu gereği sadece yol köprü sağlık gıda vs yardımlarda bulundu etliye sütlüye karışmadı.Afgan halkının sevdiği doğru ama ABD nin misyonu yüklenir jandarmaliga kalkarsak işler değişir bunu bil.Keza yanibasinda suriyede ALLAH rahmet etsin 1 gecede 33 şehit verdik devlet erkanı topyekun rusyaya çıkarma yaptı.Hava savunma gücümüz yoktu.ALLAH korusun afganistanda zahiyat verirsin muhatap bulamazsın..Vesselam zaten 7 duvelle baka mücadelesi veriyoruz ne olduğu belli olmayan bir coğrafyada bunu riske alamazsın buna tek başımıza gücümüzde yetmez..ABD kadar silah gücümüz olsa hadi dersin belki 240 kusur f16 var oda ABD malı kendimize yeter ancak.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban kimdir nedir ne değildir bunları bir araştırın Taliban Türkiye ve Pakistan yardımı ile Amerikanın kurduğu El Kaide ve Deaş hücrelerini yok ettiği içon bu gün Amerika Afganistandan def oluyor Türkiye Cumhuriyeti Afganistana 11 Eylülden sonra misafir olmadı 1000 yıldır oradayız çoğu vatandaşın bilemeyeceği anlayamayacağı bağlantılarımız var
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum, seçim doneminde afganistanı bir bataklığa dönüştürüp, aleyhimize işleyecekler
    Cevapla
  • Hall 2 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok Türk askeri nereye gittiyse şimdiye kadar hep barış için gitmiştir. En azından oraları meydanı çakallara boş bırakmadı. Libya Suriye Azerbaycan örnekleri mevcut. Ayrıca şer gibi görünen nice şeyler hayır vardı. Orda bulunmamız en azında ordaki Türk devletleri için hayırlı olucak diye düşünüyorum. Düşün Türk askeri Çin sınırında Uygurları kastediyorum. Belki orda bulunmamız ordaki türk kökenli devletleri uyandıracaktır. Devlet senin venim gibi düşünmez. Devletimiz niyeti hayır o yüzden bunda da bir hayır vardır İnşaAllah.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Anladınız mı şimdi NATO nun karadenize çıkmasının Türkiyeyi çevrelemek olduğu akdenizde yapamadılar karadeniz deniyorlar şimdi Kılıçdaroğlu dediği gibi s-400 ne gerek kim vuracak bizi doğru kamal senin düşmanın onlar değil ki niye vursun sen ülke başındayken ama şuan bize düşmanlar çünkü bu ülke düşerse Allah muhafaza dostlarınla( ip, hdp v.s) geleceksin zaten
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespit,yunana ayrıca ABD 20(+4 üs yolda) üs kurdu bir gecede 1200 zırhlı 140 apachi konuslandirdi.Yunandan moskovaya helikopter uçuracak hali yok tabi ki hedef biziz.Lakin hala abd ye stratejik dost müttefik yaklaşımlarını doğru bulmuyorum.Adamlarin tek cüret etmediği şey doğrudan ordusuyla bize saldırması kaldı hala dost müttefik muhannetindegmyiz.Dış politikamiz ayasofya gibi olsun arkadaş noktayı koy birak.S400 aldık test ettik aktif edemiyoruz.Muzakereymis falan filan abuk subuk işler.Ha güç yetmiyorsa(papaz muhabbetinden ben bunu anladim)eleştirmem lafım yok sabır çekip zamanini kolluyoruz derim ama durduk yere sineye çekmeyelim sabir taşı kalmadı haydut ABD ye.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de sende aynisi yapiyorun ve ustelik herkesi dinliyor takip ediyor ne istersen yapiyorsun o ne olacak
    Cevapla
  • Antepli Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nın gözü Suriye topraklarında amarika nın gözü Türkiye topraklarında hala bizim içimizdeki hainler üç kağıt menfaat için bunlara hainlik yapıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR