Almanya'da sel sonrası devlet yardım kampanyası başlattı

Almanya'da meydana gelen sel felaketi, Avrupa'da son yüzyılda yaşanan en büyük afetlerinden arasında kayda geçti. Alman hükümeti, resmi televizyon kanalında selzedeler için yardım kampanyası başlatarak vatandaştan para toplanacağını duyurdu

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2021 16:27 GÜNCELLEME 18.07.2021 16:27 DÜNYA
Almanya'da sel sonrası devlet yardım kampanyası başlattı
Almanya'da sel sonrası devlet yardım kampanyası başlattı

Almanya'yı vuran sel felaketi, bölgeyi olumsuz etkilemeyi devam sürdürüyor. Yüzbinlerce kilometrelik alan su altında kalırken, sayısı binleri aşan Alman, evsiz kaldı. Meydana gelen maddi hasarın bilançosu henüz net olarak hesaplanamazken, Alman hükümet, selzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Alman resmi televizyon kanalından yapılan duyuru ilen selzedeler için, vatandaşlardan para toplanacağı açıklandı.

IBAN PAYLAŞTILAR

Ülkenin batısındaki Rheinland-Pfalz ile Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde ölü sayısı 156’ya yükselirken Alman devlet televizyonu Das Erste'de selden etkilenen vatandaşlar için bağış talep edildi.

Ana haber bülteni ekranlarından halka IBAN numaraları verilerek yardım çağrısı yapıldı. Yetkililer, can kayıplarının artabileceğine ilişkin endişe taşıdıklarını belirterek, yaralı sayısının 618 olduğunu aktardı.

BENZER KAMPANYA TÜRKİYE'DE DE YAPILMIŞTI

Türkiye'de de daha önce benzer kampanyaları gerçekleştirilmişti.

Devletin resmi kanalları vasıtasıyla gündeme getirilen kampanyada IBAN hesabına para yatıran vatandaşlar,  yardıma muhtaç durumdaki kişilere nakdi yardımda bulunmuştu. Toplanan paralar yardıma muhtaç durumdaki vatandaşlarla paylaşılırken, bazı kesimler bu duyarlılık projesine tepki göstererek hükümete eleştirilerde bulunmuştu. Ancak tüm eleştirilere rağmen yapılan yardım kampanaları ile ihtiyaç durumundaki kişiler, acil ihtiyaçlarını temin edebilmişlerdi.

ALMANYA'DA SEL BİLANÇOSU

Son 200 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Almanya'da sıra yaraları sarmaya geldi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü felaket bölgelerinde temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları hız kazandı. Felaketten en çok etkilenen yerlerden Ahrweiler bölgesinde iş makineleri enkazı kaldırıyor.

Çalışmalara en büyük desteği afetzedeler veriyor. Kayıpların bulunması için çalışmalar da devam ediyor. Kayıpların bildirilmesi için bazı bölgelerde merkezler kuruldu.

MERKEL'DEN AFET BÖLGESİNE ZİYARET

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temaslarını tamamlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel de Ahrweiler bölgesindeki Schuld kasabasını ziyaret etti.



Hükümet çarşamba günü afet bölgelerine yapılacak yardımı karara bağlayacak.

KAYNAK : AA, Haber7, DHA
YORUMLAR 5
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede deprem olunca halktan toplanan yardimlara laf edenler almanlarin mukemmel muhendisliginin hala dere yataklarina sehir kurmanin yanlisligini ogrenemedikleri ve dilendiginin kaniti
    Cevapla
  • murathan 2 yıl önce Şikayet Et
    hani bunlar ihracat fazlası vermişti noldu
    Cevapla
  • onların muhalefeti 2 yıl önce Şikayet Et
    orda yok mu satılmış hainler topluluğu.en ufak fırsatta ülkesini dışarıya şikayet edip kötüleyenler.bizde bol var.isterlerse verelim de o işleri sadece bizim ülkede yaparlar.başka ülke yaparsa onda hikmet ararlar.hayran olurlar.bizde dev yatırımlar yapılırken bile 2013 te hepsini durdurmak için elele veren muhalefet var.gezi olaylarında bu rezillikleri yaptılar ya bu ülkede.ALLAH bu ülkenin yardımcısı olsun.haini,geçmişini çabuk unutanı,celladına aşık olanı bol olan bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük altın rezervinde 3. sirada almanya var ve yardım dileniyor. sosyal yardımlardan da milletin hakkı olanın yarısını ödüyor. Hala da paraya doymuyor, dileniyor. Yazıklar olsun. Milletin kazandığı paranın da vergi adı altında yuzde 40 nı kesiyor yine doymuyor. Milletin biriktirip attığı paradanda faiz vergisi altında en az yüzde 20 alıyor. Doymuyor afrika ülkelerini sömürüyor. olmazsa terör örgütlerine silah satıp milleti birbirine kırdırıyor.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın para babası Almanya iban no veriyor muhalefet çıt çıkarmıyor. Bizdeki çapsız muhalefette kendi ülkesi yardım kampanyası yapınca ortalığı inletiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR