Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması! Müslüman ülkelere çağrı

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan'da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek istediklerini, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2021 11:51 GÜNCELLEME 25.07.2021 09:47 DÜNYA
Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması! Müslüman ülkelere çağrı
Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması! Müslüman ülkelere çağrı

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, TRT Arabi'ye yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi, Kabil Havaalanının işletilmesi ve Doha'da yürütülen Afganlar arası barış müzakereleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Taliban sözcüsü, Afganistan'da sorunun çözümünün kapsayıcı bir İslam hükümetinde olduğunu savunarak, barış ve güvenliği yeniden canlandırmak ve yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini ifade etti.

Taliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepkiTaliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepki

Özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan'da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek isteyen Mücahid, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

Mücahid, "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye'nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Taliban'a dikkat çeken çağrı! 'Türkiye'den kendilerine sesleniyoruz'Erdoğan'dan Taliban'a dikkat çeken çağrı! 'Türkiye'den kendilerine sesleniyoruz'

İstanbul'da yapılması arzu edilen barış konferansı konusunda, Afganistan'ı ve bölgeyi barışa kavuşturacak her fırsatı değerlendirdiklerini söyleyen Taliban sözcüsü, Kabil havaalanının, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti.

Mücahid, Katar'ın başkenti Doha'daki Afganlar arasında müzakerelerin yeniden başlamasından iyi sonuçlar alınacağını ümit ettiğini de sözlerine ekledi.

Son dakika: Bayram namazı sonrası Erdoğan 'Şartımızı sunduk' dedi ve duyurduBayram namazı sonrası Erdoğan'dan Taliban açıklaması

KAYNAK : AA
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ikiz kulelere terör saldırısı olunca doğrudan biz yaptık demediyseniz bütün gözleri üstünüze çevirmeyi başardiniz , vehabi ingiliz bin ladin kuklasını koruyormuş gibi yaptınız. Stadlarda kadınların kafasına kurşun sıkarken bütün dünyaya izletip islam dinini tanıtmaya kalkışırken bilmeden ingiliz gelenekleri tanıttınız. Rakamlar yalan değil, bir amerikanın burnu kanayınca bin Afgan sivil kah terör saldırısınd kah batının sözde yanlış bombardımanlarda ölüyorlar idi
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte, Ruslara karşı savaşanlarla,siz,aynı insanlar değilsiniz.Onlar Özbek,Tacik,Türkmen,Kazak,Kırgız Türkleri çoğunluk idi.Siz,Afganistan'ın haşhaşileri gibisiniz.Sakın Afganistan'ın Irak'taki 2. bir sözde- dindar mücahit- DAEŞ'ı olmayın. Generalin kuvvetlerini çeri çekilmeye zorlamanız bir şey ifade etmez. Türkiye'nin şimdiye kadar görülmemiş hışmı ile karşılaşırsınız.Ya gerçek Mü'min kardeşliği,ya Türk düşmanlığına soyunmuş satılmış köpeklik..Seçim sizin..2.sini çok pahalı ödersiniz,ona göre.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    DİLİNDEN FAŞİZM AKIYOR.RAŞİT DOSTUM satılmış abd uşağıdır.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git lan, Talibanın merhum lideri Molla Ömer ruslarla 11 yıl cihad etmiş ve bir gözünü savaşta kaybetmiştir. Afqanistanın %50 den fazlası puştu milletidir ve en fazla onlar savaşmıştır ruslarla. Zamanın da rus yanlısı general Dustuma yardım etdi Türkiye. Kahrolsun Amerika söylemekle olmuyor, adamlar 20 yıl ABD ve Natoyla savaştılar ve ülkeyi terk etmeye zorladılar. Şimdi de sen klavye mücahidi çıkmış adamlara haşhaşi diyorsun. Allah dan korkun!
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizler sapıtmış olanlarsınız, masum insanları gözetmeksizin bombalar yağdıran, intihar saldırıları düzenleyen bir grupsunuz. Rabbim hayırlı olanı bilir. Bizim güvenimiz askerimize ve hükümetimize tam dır. Eminim ki doğru olanı bulup uygulayacaktır.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yekpare bir devlet, Yekpare bir millet, Yekpare bir cemaat, Yekpare bir örgüt. .......yoktur. Zaman zaman ağır basan yönlendiren kanatlar, yapılar vardır. ..Onun için toptan dışlama olmamalı ilişki kurulacak kanal bulunmalı ki mutlaka vardır. Sızma yönlendirme de böyle olur. Bunu maalesef en iyi Yahudi ler ve Anglo-Sakson lar yapıyor. ...Bunu bizim müslüman lar içinde hayli hayli iyi yapmamız gerekir üstelik biz inancımız gereği samimi ve iyiniyetli yiz........
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman devlet istiyorsun ama 30-40 yıldır 1 kere abd ye ne işiniz var burada demediniz nezaman Türkiye havalimanın işletmesiyle ilgili sorumluluk aldı hemen Irakda , Suriyede mandacı abd güdümündeki muhalifleri gibi Türkiye topraklarımızı işgal ediyor demediğiniz kaldı.Türkiyeyi siz katliamcı , kolonyolist , işgalci abd , çin , ab , rusyla ile karıştırdınız sanırım bakın Türkiyenin bulunduğu alanlara bakın birde diğer işgalci ülkelere hangisinde hayat normale dönmüş söylesene tasmalı kukla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR