Rus uzmanlardan dikkat çeken Türkiye raporu!

Rus uzmanlar, Türkiye'nin uluslararası alanda önemli rol oynadığını ve bölgesel güç haline dönüştüğünü belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 00:58 GÜNCELLEME 23.07.2021 01:01 DÜNYA
Rus uzmanlardan dikkat çeken Türkiye raporu!
Rus uzmanlardan dikkat çeken Türkiye raporu!

Rus uzmanlar, Türkiye'nin uluslararası alanda önemli rol oynadığını ve bölgesel güç haline dönüştüğünü belirtti. Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev, "Türkiye, son 5 yılda bölgedeki konumunu güçlendirdi ve komşu ülkeler üzerinde etkisini artırdı." ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ne bağlı Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsünde "Rusya ve Türkiye: Dün, Bugün, Yarın" konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI ALANDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR"

Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Müdürü Oleg Karpoviç, Rusya ve Türkiye'nin arasındaki ilişkilerinin önemine işaret ederek, "Türkiye, son dönemde, uluslararası alanda önemli rol oynuyor. Bu nedenle, Rusya ve Türkiye arasındaki etkileşim, uluslararası ilişkilerde önemli gündem haline geldi." dedi. Karpoviç, Türkiye'nin Güney Kafkasya ve Orta Asya'da önemli rol oynamaya başladığını belirtti.

"KÜRESEL SİYASETTEKİ STATÜSÜ DEĞİŞTİ"

Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev, Türkiye'nin dış siyasetine değerlendirerek, "Türkiye'nin bölgesel ve küresel siyasetteki statüsü değişti. Türkiye, bölgesel gündemin oluşturulmasında yer alarak, bölgesel dönüşüm süreçlerine katıldı." diye konuştu. Türkiye'nin yabancı ülkelerle ilişkilerinde değişikliklerin yaşandığına dikkati çeken Gadjiyev, Türk dış siyasetinin "pragmatik" yönde ilerlediğini söyledi.

"TÜRKİYE SON 5 YILDA BÖLGEDE KONUMUNU GÜÇLENDİRDİ"

Gadjiyev, Türkiye'nin milli çıkarları doğrultusunda hareket ettiğinin altını çizerek, "Türkiye, son 5 yılda bölgedeki konumunu güçlendirdi ve komşu ülkeler üzerinde etkisini artırdı." ifadesini kullandı.

Rusya ve Türkiye'nin Suriye, Libya, Karabağ meseleleri çözümünde girişimlerde bulunduğuna dikkati çeken Gadjiyev, ikili ilişkilerin "stratejik" düzeyde olduğunu anımsattı.

"ERDOĞAN GÜÇLÜ LİDER"

Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Mustafabeyli de Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişiminin önemini vurgulayarak, "İki ülke arasındaki etkileşim zorluklara rağmen sürdürülüyor." dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • 6543 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın asla abd israil nato ve diğer dünya beyaz işgalci zalimlerinden hiçbir farkı yoktur rusya türk ve müslüman özerk topraklarını kendi topraklarına katan zalimdir tarihi düşmanı iyi bilip tanımayan gelecek kuşaklara asla doğruyu anlatamaz rusya değilmi şimdi şuan islam ülkelerine üs kuruyor hemde rusya afrikaada müslüman ülkelere kuruyor buda israil gibi müslüman ülkeleri abluka altına alma değilmidir
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin gelecek rusya ve Türkiyenindir.Tarihte ruslar ile 14 kez sava$mi$iz ama onlar Türkleri asla yok etmemi$ler´mesela istanbulun i$gali.! Ruslar hep yerli halk ile hatira samimi resimler cektirdiler ama öldürmediler.Ermeniler olsaydi ba$ka olurdu tabi.Bu sava$lar olmasaydi bu gün Dünya Rus´ca ve Türkce konu$uyor olcakti.(Erdogan ile Putin arasindaki bir konu$ma)
    Cevapla
  • Argıthanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Küfür küfürdür küffarın hangisi olursa olsun hele bir fırsatını bulsun bir kaşık suya bile ihtiyaç duymaz boğmak için. küffardan dost olmaz hele hele uluslar arası kamuoyunda uyanık olmamız şart
    Cevapla
  • Bej-i lüle 2 yıl önce Şikayet Et
    Üstad Kadir Mısıroğlu'nun, "Moskof Mezalimi" kitabını okumamışsın sanırım. Ayıdan post, Moskof'tan dost olmaz, demiş atalarımız. Suriye'de 33 askerimizi şehit ettiklerini unutmadık. Rus'a güvenilmez. Rusla anlaşma yapılmaz. Ruslar fırsatını bulsun bizi lime lime doğrar. İşimize geldiği gibi Ruslarla geçinicez.
    Cevapla
  • Trakyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman böyledir güclü lider erdogan gibi olacak kilictaroglunu sokakta kalsa eve gidemez kaybolur
    Cevapla
  • Timucin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bile bizi anlamış, gaz veriyor....
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti, 2025-2035 yılları arasında dünyada çıkarlarını koruyan, sözü dinlenen, dünyada ve bölgesinde ekonomik ve savunma alanlarında güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti haline gelecektir, bu tezi ülkemize düşman olan şirketlerin yayın organlarının tezleri ve öngörüleridir,... Allah ülkemizin güçlü, zengin olabilmesi için yardımcı olsun inşaallah,..
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR