Macron'dan flaş Afganistan açıklaması!

Afganistan'ı başka Rusya ve ABD olmak üzere cehenneme çeviren ülkelerden peş peşe açıklamalar geliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Afganistan, bir zamanlar olduğu gibi teröristlerin cenneti haline gelmemeli” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2021 23:05 GÜNCELLEME 17.08.2021 02:09 DÜNYA
Macron'dan flaş Afganistan açıklaması!
Macron'dan flaş Afganistan açıklaması!

Afganistan’da Taliban’ın kontrol alanı genişlemeye devam ederken, dünya liderlerinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Fransız Rivierası’nda bulunan yazlık konutu Fort de Bregançon'dan konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, teröristlerin Afganistan'daki kargaşadan yararlanmaya çalışacakları konusunda uyararak, Fransa'nın bu duruma Rusya, ABD ve Avrupa ile ortak bir amaçla karşılık vermesini sağlamak için elinden geleni yapacağını belirtti.

''AFGANİSTAN TERÖRİSTLERİN CENNETİ HALİNE GELMEMELİ''

"Afganistan, bir zamanlar olduğu gibi teröristlerin cenneti haline gelmemeli” ifadelerini kullanan Macron, "Bu, ortak bir düşmana karşı barış ve uluslararası istikrar için bir meydan okumadır. Rusya, ABD ve Avrupa'nın verimli bir şekilde işbirliği yapabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız, çünkü çıkarlarımız aynı" dedi.

Afganistan’da NATO güçlerine yardım eden Afganlara değinen Macron, Fransa’ya yardım eden tercümanları, şoförleri, aşçıları ve nicelerini korumanın Fransa'nın görevi olduğunu açıkladı.

Macron, Afganistan'ın istikrarsızlaşmasının Avrupa'ya göç akınına neden olacağına değinerek, "Bu nedenle, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleriyle, düzensiz akışlara karşı mücadeleyi de içerecek şekilde gecikmeden sağlam, koordineli ve ortak yanıt oluşturmak için bir girişim başlatacağız" dedi.

Macron, Afganistan'daki savaşın "adil" olduğunu belirterek, Fransa'nın Afganistan’da şimdiye kadar tek düşmanının “terör” olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    "çünkü çıkarlarımız aynı" neymiş o çıkarlar?
    Cevapla
  • hidocan almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    demek istedigi su , Afganistan tekrar bir ehli sünnet Islam devleti olmamali bizim emrimizde devamli kukla olmali
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 2 yıl önce Şikayet Et
    ne diyor bu makarna yine özel yerinden atıp tutuyor geçti o günler hadi kış kış artık dünyada yeni dengeler kuruluyor Türkiye yükselen güç alışmaya çalışın
    Cevapla
  • Erpınar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün terörün kaynağı kendileri!
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    fransanın yok edilmesi lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR