Birkaç ABD Büyükelçiliği görevlisi tarafından çekilen ve sosyal medyada yayınlanan ve The New York Times tarafından doğrulanıp analiz edilen görüntülerde dikkat çeken detaylar yer alıyor. 

Geçen hafta başında Taliban şehre girerken Amerikalıların Kabil'deki ABD Büyükelçiliğini tahliye etmek için yaşadığı kaosu da gözler önüne seriyor. Görüntülerde neredeyse tüm gizli yazışma ve bilgilerin olduğu bilgisayar ve hard-disklerin imha edilerek çöpe atıldığı anlaşılıyor.

Benzer şekilde, büyükelçilik çalışanlarından gelen birden fazla videonun uydu görüntüleriyle eşleştirilmesiyle de doğrulanan karelerde, büyükelçilik binasında birkaç zırhlı aracında geride bırakıldığı aktarılıyor. Yine araçlar da kullanılamaz hale getirilerek geride bırakıldı.  Taliban üyelerinin ise büyükelçilik yerleşkesine girip girmediği belli değil.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Yakub 24.08.2021 19:04
    Amerika yani İsrail yani İngiltere yani Fransa çok zulümler yaptılar. Bunları ahı bunlardan inşaAllah çıkacak. Allah’ın cc tanıdığı zamanı zalimlerden gafil mi sandılar. Vallahi El Aziz Allah’ımız cc intikamını alandır.
  • Emin Mutlu 24.08.2021 16:04
    Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Türk atasözü
  • Mustafa 24.08.2021 15:32
    İnşallah bu olaylar abd nin yıkılmasına giden süreçtir. O kadar mazlumun duası gerçek olur.
  • yunus 24.08.2021 14:27
    delil karartıyor , akılları olsa yada maşa olmazsalar bu hardisklerde ki masum kanlarının döküldüğü videoları dünyaya yayarlar . ama emir büyük yerden deliller yok ediliyor .
  • Can 24.08.2021 14:26
    insalllah bir gün afganistandan yok oldugu gibi bütün yünyadan abd, rusya ve cin yok olurlar.
Daha fazla yorum görüntüle