Fransa'da iş yerlerine salgında yapılan genel yardımlar sona erdi

Fransa'da, devletin COVID-19 salgını döneminde şirketlere yaptığı genel yardımların sona erdirilmesi kararı alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 21:57 GÜNCELLEME 25.08.2021 21:57 DÜNYA
Fransa'da iş yerlerine salgında yapılan genel yardımlar sona erdi
Fransa'da iş yerlerine salgında yapılan genel yardımlar sona erdi

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransa Girişimciler Toplantısı’nda (REF) yaptığı konuşmada, salgın döneminde yapılan yardımlarla ekonominin korunduğunu söyledi.

Sağlık krizi süresince hükümetin stratejik kararlarını eleştiren çok "ses duyulmadığını" savunan Le Maire, "Çalışanları koruduk, iflas ve sadece ekonomik değil 1930’lardaki gibi siyasi bir krize yol açacak işsizlik dalgasını savuşturduk." diye konuştu.

YAKLAŞIM SONA ERDİ

Le Maire, Fransa ekonomisinin yeniden hız kazandığını ve yüzde 6 büyümesini beklediklerini aktararak, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yardımları ilk duyurduğunda kullandığı "bedeli ne olursa olsun" yaklaşımının sona erdiğini açıkladı.

Artık "ihtiyaca özel" bir yaklaşıma yöneldiklerine işaret eden Le Maire, kriz, COVID-19 sağlık kartı uygulaması ve sağlık düzenlemeleri nedeniyle ciro kaybı olan iş yerlerini inceleyeceklerini, ihtiyacı olanlara yardım etmeyi sürdüreceklerini, 30 Ağustos’ta kültür dünyası, restoranlar, oteller, barlar, turizm dünyası, tur operatörleri temsilcileriyle görüşmeler yapacaklarını vurguladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR