Ersin Tatar: Işıltılı sözlerle bizi kandıramazlar! Biz Türkiye ile birlikteyiz

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ile olan sıkı bağlara dikkat çekerek, "Ne Türkiye'nin garantörlüğünü sonlandırmayı amaçlayan bir siyasetin parçası, ne Rum ne de AB'nin ışıltılı sözlerle bezenmiş yalanlarına alet olmayız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2021 13:11 GÜNCELLEME 27.08.2021 13:11 DÜNYA
Ersin Tatar: Işıltılı sözlerle bizi kandıramazlar! Biz Türkiye ile birlikteyiz
Ersin Tatar: Işıltılı sözlerle bizi kandıramazlar! Biz Türkiye ile birlikteyiz

Diriliş Postası yazarı Doç. Dr. İsmail Şahin, KKTC'de Ersin Tatar'ın konuğu olarak gittiği bir toplantıda aldığı notları köşesine taşıdı.

Bu hafta KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın şeref konuğu olduğu bir kahvaltı etkinliğine davet edildim. Kafamı kurcalayan iki devletli çözüme dair bazı soruları sorma şansı sunmasından ötürü benim için önemli bir fırsattı. Sorularımı not aldım ve yola koyuldum. Merak ettiğim en can alıcı sorulardan birisi, iki devletli çözüm modelinin kalıcı devlet politikasına dönüşüp dönüşmeyeceği sorusuydu. Ayrıca bu konuda ne gibi adımların atıldığını en yüksek makama sormak ve geriye tarihi bir malzeme bırakmak benim için oldukça kıymetliydi. Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasından ve benim sorularımdan derlediğim notları başlıklar halinde bugünkü köşeme taşıdım.

Annan Planı siyaseti çökmüştür

"Annan Planı siyaseti çökmüştür. Federasyon tezi tarih olmuştur. Federasyon tezinin varmak istediği nihai hedef Rum otoritesini Kuzey Kıbrıs’a yaymak ve buradan Türkiye’yi tüm varlığıyla çıkarmaktır. Türkiye’nin garantörlüğünü sonlandırmayı ve Türk askerini adadan çıkarmayı kendisine amaç edinmiş bir siyasetin ne parçası ne de taraftarı oluruz. Ne Rum tarafının ne de Avrupa Birliği’nin ışıltılı sözleriyle bezenmiş yalanlarına alet olmayı kimse bizden beklemesin.

Devletimizi kökleştireceğiz

Yeni siyasetimiz iki devletli çözümdür. Eşitlik temelinde bir anlaşmaya taraftarız. Yan yana yaşayan iki egemen devlet temel tercihimizdir. Bu çizgimiz adanın mevcut siyasi şartlarına uygun gerçekçi bir istektir. Adada iki devlet, iki toplum ve iki hukuki düzen mevcuttur. Bu sosyolojik, siyasal ve hukuki şartlardan hareketle yeni siyasetimizi belirledik. Hayalleri değil gerçekleri referans aldık. Bu husustaki kararlılığımıza tüm dünya şahit olacaktır. Dolayısıyla yeni siyasetimizi kökleştirmek için gençlerimize tarihimizi, yaşadığımız olayları ve çektiğimiz sıkıntıları anlatacağız. Gençlerimize federasyonla bizi nasıl yıllarca kandırdıklarını ve oyaladıklarını bir bir aktaracağız. Hem sahada hem de masada tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. Gençlerimize her zaman güvendik. Güvenmeye devam edeceğiz. Annan Planı’nda, Crans Montana’da nasıl kandırıldığımızı hep beraber gördük. Kıbrıs Türkleri Rum tarafının oyuncağı değildir.

Halkımızın refahını artıracağız

Pandemi koşulları tüm dünya ekonomilerini vurduğu gibi bizim ekonomimizi de sarstı. Ekonomimizi hızlıca toparlayıp halkımızın refahını artırmak için çalışıyoruz. Türkiye’yle birlikte altyapı projelerimize ağırlık verdik. Kısa zaman zarfında bunları tamamlayacağız. Halkımıza ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, sürdürülebilir ve güçlü bir KKTC bırakmak asli görevimizdir. Yeni siyasetimizi kurumsallaştırmak istiyorsak bunu yapmak zorundayız.

Mavi Vatan’dan geri adım yok

Gelinen nokta itibariyle uluslararası siyasetin bölgemizde çok değiştiğini görebiliyoruz. Denizlerimiz kıymetlendi. Jeopolitik ve stratejik önemimiz yükselişe geçti. Bir bütün olarak Kıbrıs’ın özelde ise Karpaz bölgesinin Mavi Vatan siyasetimizde ehemmiyeti arttı. Bu noktadan geri adım atarsak önce KKTC ardından Türkiye kaybeder. Ne KKTC’nin ne de Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atabiliriz. Haklarımızın, sorumluluklarımızın ve de bölgedeki risklerin farkındayız.

Türkiye bizim için vazgeçilmezdir

Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi’ne baktığımızda yanımızda Türkiye’den başka kimi görebiliyoruz! Türkiye’yle zıtlaşmak bize zarardan başka ne getirebilir! Bizim kimliğimizle, kökümüzle ve bayrağımızla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye’yle birlikte var olmak en büyük arzumuzdur. Bizim Rum tarafına yama olmak gibi köksüz bir siyasetimiz hiç olmamıştır. Kıbrıs Türk halkıyla Türkiye et ve tırnak gibidir. Aklı başında her Kıbrıs Türkü Anavatan Türkiye olmadan güvenli bir geleceğe ulaşamayacağımızı çok iyi bilir."

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Misakı Mili 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdır.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç acele etmeyelim,Tüm hamleleri bir bir bitiyor,Bir gğün kendileri gelip nasıl isterseniz,biz öyle Kabul edelim yeterki bize eman verin, diyecekler
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Akıncı denen Rum sevici karaktersizin tersine,adam gibi adam Ersin Tatar.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle milli olun canımızı yiyin
    Cevapla
  • Ali Er 2 yıl önce Şikayet Et
    Alışılmamış bir uslubla ERKEKÇE, Türk gibi konuşuyor
    Cevapla
  • Gokboru111 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostum, bu kadar kisa bir cumle ile ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi. Seni kutluyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR