TBMM Başkanı Avrupa'nın yüzüne söyledi: AB utanmalı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Şentop İspanya'nın El -Pais gazetesine konuştu. Şentop Avrupa'nın göçmen konusundaki tutumuna eleştiride bulunarak "AB, göç anlaşmasını bozduğu için utanmalı" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 10:30 GÜNCELLEME 24.09.2021 10:30 DÜNYA
TBMM Başkanı Avrupa'nın yüzüne söyledi: AB utanmalı!
TBMM Başkanı Avrupa'nın yüzüne söyledi: AB utanmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada verdiği mülteci mesajı ile tüm paydaşları sorumluluk üstlenmeye davet etmesi tüm dünya tarafından dikkatle takip edilirken, konuya ilişkin Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un AB üye ülkesi İspanya'da AB'ye verdiği mesajlar da dikkat çekiyor. 

AB SORUMLULUK ÜSTLENMELİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mevkidaşı İspanya Temsilciler Meclisi Başkanı Sayın Meritxell Batet'in davetlisi olarak gittiği İspanya'da  Türkiye ile yapılan göç anlaşmasını eleştirdi ve Avrupa'dan "sorumluluk üstlenmesini" istedi.

27 yıl aradan sonra ilk kez İspanya'yaTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı düzeyinde resmi bir ziyaret gerçekleştiren Meclis Başkanı Şentop,  El Pais'e verdiği demeçte Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2016 yılında imzalanan göç anlaşmasının yerine getirilmediğini belirtti. 

Şentop, AB'nin göç anlaşmasını bozduğu için utanması gerektiğini İspanya'nın önde gelen yayın organlarından El Pais aracılığıyla Avrupa'nın yüzüne söyledi. 

AVRUPA'NIN YÜZÜNE SÖYLEDİ

"Mültecileri barındırmak için Avrupa'nın taahhüt ettiğinden 15 veya 20 kat daha fazlasını harcadık" diyen Şentop , AB'nin tüm zenginliklerin kendilerine gelmesini ve diğer ülkelerin acı ve üzüntüyle kalmasını istediğini ancak bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin çoğunluğu Suriyeli olan yaklaşık dört milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını kaydeden Şentop, "Kabil'in Taliban tarafından ele geçirilmesinden bir ay sonra göçmen baskısında henüz bir artış gözlemlemedik.Fakat zaten son beş yılda yaklaşık 300.000 Afgan aldık" dedi. 

Şentop sözlerini, "Bu durum uluslararası bir sorumluluk üstlenilmesini gerektirir" ifadeleriyle tamamladı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bizi oyaladı göçmenler yerleşik düzene geçtiler ne ülkesine giderler nede avrupaya
    Cevapla
  • umur 2 yıl önce Şikayet Et
    Ab ye bu ülkede insanlar hala nasıl inanabiliyor anlamak mümkün değil Bu ülkelerin hepsi Selçuklu zamanından bu yana sürekli bize kazık atmadılar mı her fırsatta Nedir bu saftirikliğimiz hala
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav amaç Avrupa'ya göçmen almamaktı. Sonuç göçmenler Türkiye'de kaldı bu Avrupa siyaseti için büyük bir başarı bizim için büyük bir kazıktır. Sayın sentop acıyı daha yeni hissetmiş.
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem Avrupa söz tutmuyor sizde tutmayın açın batı sınırlarını isteyen istediği yere gitsin
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sürekli sızlanıp birşeyler yapılmaması tuhaf Gerçekten çok tuhaf Sözünü tutmadıysa sende tutma aç sınırları giden gitsin
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Açın kapıyı gönderin bütün göçmenleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR