Dünyadaki savaş planlarının dengesini değiştiren ve başarılarıyla "Oyun değiştirici" unvanını alan TB-2 SİHA, ihracatlarına devam ediyor. Baykar, TB-2'nin yeni satışını Türkmenistan'a gerçekleştirdi. Yerli SİHA ilk kez görücüye çıktı.

Dünyanın TB-2 SİHA'larına olan ilgisi artarak devam ediyor. Muharebe sahasında elde ettiği başarılarla "Oyun değiştirici" unvanını alan yerli ve milli SİHA Baykar TB-2, yeni bir ihracat gerçekleştirdi.

Türk devletler topluluğu üyesi, kardeş ve dost ülke Türkmenistan, TB-2 SİHA sistemleri satın aldı. Baykar'ın yeni ihracatı, Türkmenistan bağımsızlık gününde sergilendi. 

BAĞIMSIZLIK GÜNÜNDE SERGİLENDİ

Türkmenistan, bugün Bağımsızlık Günü’nün 30’uncu yılını kutluyor. Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yılı sebebiyle düzenlenen askeri geçit töreninde, Baykar Savunma üretimi Bayraktar TB2 SİHA’lar ilk kez sergilendi. Böylelikle Bayraktar TB2 SİHA’ların Türkmenistan’a ihraç edildiği, doğrulanmış oldu.

YERLİ MÜHİMMATLAR DA TEDARİK EDİLDİ

Hatırlanacağı üzere; Türkiye, Temmuz 2021 döneminde Türkmenistan’a 37 milyon ABD Doları değerinde savunma ve havacılık sanayii ihracatı gerçekleştirmişti. Bu doğrultuda Türkmenistan’ın, Bayraktar TB2 SİHA’ları bu yıl içerisinde teslim aldığı görülüyor.

Ayrıca sergilenen Bayraktar TB2 SİHA’nın kanat altında, Roketsan üretimi MAM-L ve MAM-C mühimmatları da görüldü. Türkmenistan’ın, ilk etapta 6 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik ettiği tahmin ediliyor.

KAYNAK: SAVUNMA SANAYİ ST

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Temel 14.10.2021 18:41
    Türkmenistana giden rusta demektir.
  • Mehmet bozkurt 29.09.2021 19:00
    Gencler iyi arastirin turkiyede 2 tane ucak fabrikasi yapilmis ikisinide c.h p.k.k.kapattirmis cunki amerikan tasmali kopegi oldugu icin gencler iyi arastirin lanet okursunuz bu beyaz irlandalilara
  • Vanlı kürt 29.09.2021 15:41
    Allah rızası için artık heykel ihracatına başlayın nereye baksam CHP nin heykellerini görüyorum ya
  • Nadir 29.09.2021 12:55
    Maaşalah Allah razı olsun emeği geçenlere
  • Hızır İlyas HASTA 29.09.2021 11:09
    Maşallah Allah nazarlardan korusun Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnn
Daha fazla yorum görüntüle