Rus uzman: Türkiye Su-57 alırsa süper güce dönüşür

ABD'nin Türkiye'ye F-16 almayı teklif etmesini değerlendiren Rus uzman Korotçenko, ABD'nin bu eylemlerle Türkiye'ye saygısızlık ettiğini ve Türkiye'nin Su-57 alması durumunda bölgesel bir süper güce dönüşebileceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 14:06 GÜNCELLEME 21.10.2021 16:07 DÜNYA
Rus uzman: Türkiye Su-57 alırsa süper güce dönüşür
Rus uzman: Türkiye Su-57 alırsa süper güce dönüşür

Moskova konumlu Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü, Rusya'nın tanınmış savunma dergisi Natsionalnaya Oborona'nın Genel Yayın Yönetmeni, emekli albay İgor Korotçenko, Rus haber sitesi Sputnik'e yaptığı açıklamada, F-35'in beşinci nesil savaş uçağı olduğunu ve F-16'nın onun eşdeğeri olmadığını ifade etti.

Korotçenko sözlerine şöyle devam etti:

"F-35 uçağı almak Türkiye için önemli, çünkü bir yandan dış politika prestiji, diğer yandan da hava kuvvetlerinin cephaneliğine beşinci nesil savaş uçaklarını katma arzusu ile ilgili. Türkiye'nin harcadığı külli miktardaki para karşılığında ABD'den ambargo alması, NATO'nun en güçlü ikinci ülkesi olan Türkiye'ye saygısızlık. Bunun, ABD2nin tamamen Türkiye karşıtı politikası olarak yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kabul edilemez. ABD, Türkiye'ye yönelik tüm kırmızı çizgileri geçti."

Washington'ın bu eylemine en uygun cevabın, Ankara'nın Su-57 alımı olacağını kaydeden Korotçenko, "Su-57'nin F-35'ten daha iyi olduğu ortada, çünkü F-35 hafif bir uçak, Su-57 ise ağır bir uçak ve daha fazla silah taşıyor. Su-57 daha güçlü radara, daha üstün taktik ve teknik özelliklere sahip. Türkiye, Su-57'yi alırsa askeri anlamda günümüz dünyasının lider güçlerinden biri haline gelecek. Savaş gücü açısından Avrupa'daki diğer tüm NATO ülkelerini geride bırakarak bölgesel süper güç haline gelecek. Küresel askeri ve siyasi durum açısından mutlak bir nitelik kazanacak" dedi.

SPUTNİK / AMUR GADJIEV

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd Türkiye'yi vurma pilanı yaptığı için S400 hesaplarına gelmiyor,, istediği gibi üzerimize uçak kaldıramayacaklar ve üzerimize istedikleri kadar füze atamıyacaklar,,, deneseler de çok zaiat verecekler hoşlarına gitmeyen işte bu,, bunu anlamayacak kadar cahil yoktur aramızda umarım,,, uçak konusuna gelince bence karma bir fili şart evet masraflı olur ama bizm ülke gibi düşmanı çok plan bir ülke karma bir havakuvvetlerine sahip olmalı, çünkü ABD ye karşı abd nin ürettiği savaş uçakları ile savaşamaz sın,, hemen sistemlerini devre dışı bırakırlar ve zayıf noktalarını avlarlar,, burda Rus uçakları gerekir,, Rusya'ya bize kafa tutar ise Rusya'ya karşı da ABD ve Avrupa uçakları gerekir....
    Cevapla
  • adlklc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim esas zamanı geldiğinde rusları vuracak silaha ihtiyacımız var, o da eninde sonunda bizim yapacağımız silahlardır.
    Cevapla
  • fourfred 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya putin Türkiye nin dostu su 57 almakta büyük fayda olur su 57 performansı f35 ten üstün milli uçak yapana kadar daha 10-15 yil var bu boşluğu kapatmak şart ABD kalleş ne zaman Türkiye bir silah istese vermiyor bu kaçinçi amborga hatta rusya türkiye bir üss koysa iyi olur
    Cevapla
  • fourfred 2 yıl önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dost mu???
    Cevapla
  • bilo 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasını ödediğim F 35 vermiyorsan nerde NATO ortaklığın kato Parayı aldıktan sonra ambargo yapmak alışverişte hainlik değil mi cezasını kat kat ödesin nerde adalet hukuk Tüm dünyanın gözü önünde Kaşın var sana hava yasak ambargo AMerika BARikatı GO 2nci dünya savaşından ders alan ülke yok S400 alırken hopluyor san patriot verseydin ya Yok bunların derdi başka Gavurdan dost olmaz Biran önce Tedbir almalı Kötü dost adamı ev sahibi yapar... Selametle
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    ULAN. Yurt içindeki HİAİN ler şu RUSLAR kadar olmadınız Bee. ADAMLAR "TÜRKİYE ile GURUR duyuyoruz" DEMEDİKLERİ kalmış. Sn Putin in politikasının arkasında duruyorlar ve O nun NATO ya karşı TÜRKİYE ile ikili isimsiz İTTİFAKINI öve öve bitiremiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR