İsrailli bakandan 'Rusya Esed'i korumayacak' iddiası: Saldırıları engellemeyecek

İsrail İskan Bakanı Zeev Elkin'in iddiasına göre Rusya, İsrail'in Suriye'deki hava saldırılarını engellememeyi kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 17:36 GÜNCELLEME 23.10.2021 17:36 DÜNYA
İsrailli bakandan 'Rusya Esed'i korumayacak' iddiası: Saldırıları engellemeyecek
İsrailli bakandan 'Rusya Esed'i korumayacak' iddiası: Saldırıları engellemeyecek

Elkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in dün Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı görüşmeye ilişkin İsrail basınına değerlendirmelerde bulundu.

Putin-Bennett görüşmesinin tercümanlığını yapan Elkin, görüşmede Moskova ile Tel Aviv arasındaki ikili ilişkilerin eski Başbakan Binyamin Netanyahu dönemine benzer şekilde sürdürülmesinin ele alındığını aktardı.

Elkin, Putin ile Bennett'in İsrail ve Rus güçlerinin Suriye'de çatışmasının önüne geçmeyi amaçlayan ve "çatışma önleme mekanizması" olarak adlandırılan uygulamaya devam edilmesi konusunda anlaştığını ifade etti.

Bennett'in Putin ile İran'ın nükleer programı ve Suriye'ye yerleşmesini önleme konusundaki görüşlerini paylaştığını kaydeden Elkin, "(Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin) Rusya'ya yönelik politikanın devam ettirilmesine karar verildi." ifadesini kullandı.

İsrail, bölgedeki İran güçlerini gerekçe göstererek son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye'nin farklı bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi.

Tel Aviv yönetimi, bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Esed rejimi hem Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunda ısrar etti.

YORUMLAR 2
  • İHTIYAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Golan tepeleri alınmalı.bu köpekleri oradan çıkarmalı.ucu şam plan kurmuşlar uyanıklar.
    Cevapla
  • tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ne işi var Suriye'de. Esed kimden kurtulmaya çalışırken kimlere yakalanıyor. Rusya'yı Suriye'den kovması lazım şimdi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR