ABD'nin PKK ile kol kola ilişkileri devam ediyor. Terör örgütünün Suriye uzantısı PYD, ABD Dışişleri'ne bağlı heyeti misafir etti. PKK lideri Mazlum Abdi, sözde karargahında Washington'dan gelen bir heyeti ağırladı.

PKK elebaşı Mazlum Abdi bugün öğleden sonra Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Bay Ethan Goldrich başkanlığındaki ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yetkililerini kabul etti.

PKK ELEBAŞI "GÜVENCE ALDIKLARINI" AÇIKLAMIŞTI

PKK'lı teröristbaşı, geçtiğimiz günlerde Amberin Zaman'a verdiği röportajda Türkiye'nin olası bir operasyonuna karşı ABD'nin ve Rusya'nın tavırlarının nasıl olacağıyla ilgili kendilerine değerlendirme verildiğini belirtmiş, Türkiye'nin gerçekleştireceği bir operasyon durumuna karşı bunun kabul edilmeyeceğinin güvence verildiğini ifade etmişti.

Örgüt lideri Şahin, "ABD bize böyle bir güvence verdi. Resmi olarak bize söylendi. 'Türkiye'nin herhangi bir saldırısına karşıyız ve kabul etmeyeceğiz' dendi. Görüştüğümüz ABD yetkilileri Kongre'nin Türkiye'ye yönelik devreye soktuğu yaptırımları da hatırlattılar" ifadelerini kullandı.

HALA PYD'NİN BAŞINDA

Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ayrıca, hakkında çıkan "PKK tarafından görevden alındı" iddialarını yalanlayarak, halen daha PYD'nin başında olduğunu ifade etti

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Yalanmi 15.11.2021 08:55
    Bunlar mutefikmi yoksa dusman mi?
  • meltem 14.11.2021 23:56
    abd katil, pkk/ypg katil...ne güzel yakışmışlar.
  • Misak-ı Milli 14.11.2021 23:48
    Dolar yükseldikçe Kavala gibi kriptolar ve efendileri küstahlaşıyor, doları gerçekçi olarak kısa vadede düşürmenin tek yolu Suriye'deki hakkımız olan enerji bölgelerini ilhak etmektir, her sene 50 milyar dolar paramız sadece enerji için yurt dışına çıkıyor. Eşkıya teröristler yanı başımızdaki haklarımızı gasp edip Türk halkına zulüm ediyor. 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık hakkımızı tazminat olarak almalıyız. Aksi taktirde "10 Aralık Hareketi" denen kaos ittifakı 2023 seçimlerini kazanacak ve 20 senede ki tüm kazanımlarımız yok edilecek. Yerli silahları ve projeleri rafa kaldıracaklar, bölünme anayasasını AB-D emriyle kabul edecekler..
  • Serdar 14.11.2021 23:06
    Protesto yaptinizmi dis isleri dolayisiyla yapmadiniz hep palavrasiniz vesselam isiniz gucunuz sow baska bisey degil
  • Hoca Nasrettin 14.11.2021 22:58
    İşte ABD'nin müttefiki kavramı. Bir gerçeği buradan hatırlatayım. ABD için pkk ve pyd de müttefik. ABD'yle müttefik olacaksak, onlar gibi davranmalı, ABD'yi örnek almalıyız.
Daha fazla yorum görüntüle