Kudüs'te Türkiye karşıtı Yunan-Rum-İsrail zirvesi

Yunanistan, Kıbrıs Rum yönetimi ve İsrail, üç ülke arasında 8’incisi gerçekleştirilen zirve toplantısı için Kudüs’te bir araya geldi. Zirve sonrasında yayımlanan bildiride Türkiye'nin adı anılmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 17:32 GÜNCELLEME 08.12.2021 18:09 DÜNYA
Kudüs'te Türkiye karşıtı Yunan-Rum-İsrail zirvesi
Kudüs'te Türkiye karşıtı Yunan-Rum-İsrail zirvesi

Doğu Akdeniz konusunda birlikte hareket eden Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail, Kudüs'te 8'incisi gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Türkiye karşıtı bir blok olarak faaliyet gösteren üç ülkenin zirvesinden bu sefer Ankara'dan bahsedilen bir bildiri çıkmadı.

TÜRKİYE'NİN ADI GEÇMEDİ

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz konularında Türkiye’ye yönelik suçlayıcı ifadeler kullanırken, İsrail Başbakanı Naftali Bennett Yunan-İsrail-Rum işbirliğinin bölgesinin iyiliğine olduğunu savundu.

Basın toplantısında Miçotakis konuyu doğrudan ele almadı ancak Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın Türkiye'ye yönelik şikayetleri hakkında yorum yaptı.

Miçotakis, "Maalesef Türkiye'den gördüğümüz şey, hem karada hem de Kıbrıs'ın deniz bölgesinde devam eden kabul edilemez bir saldırganlık. Tabii ki Maraş kentinin yerleşim planları, devam ederse, karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüme yönelik her türlü girişimi kınanacaktır” şeklinde konuştu.

Ortak bildiride, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de ortak çıkarları desteklemek için işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştığı kaydedildi.

"Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde egemenlik ve egemenlik haklarına saygı gösterilmesinin ve bu bölgede istikrarın korunmasının önemini ifade ediyoruz." denildi.

KAYNAK : Al Monitor
YORUMLAR 3
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç ezik bir arada. 000 bir değer etmez.
    Cevapla
  • tablo 2 yıl önce Şikayet Et
    sık sık toplansınlar vakayı adiyeden olsun kimse itibar etmez hale gelsin saçma toplantıları
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz size mezar olur sıkı durun kafirler...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR