Esed Rejimi'nin Hatay'a yönelik açıklamalarının ardından, Soçi'de Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Putin de Kıbrıs mesajı verip Yunanistan'ın tezlerini destekledi.

Rusya'nın bu yaklaşımının arkasında ise 2 sebep var.

Biri Kırım, diğeri Türk Devletler Teşkilatı.

Kırım konusunda ''Türkler bize sorun çıkartıyorlar'' yaklaşımı taşıyan Moskova, Suriye rejimi aracılığı ile Hatay üzerinden karşılık verme yolunu tercih ediyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte poz verdiği Türk Dünyası Haritası da Rusya'da geniş yankı uyandırdı. Kremlin sözcüsü Peskov ve Dışişleri Bakanı Lavrov herkes haritalarda dilediği gibi renklendirme yapabilir ifadelerini kullanırken, bu Moskova'nın Hatay yaklaşımını da ortaya koydu.

Rusya ise Mariupol bölgesindeki askeri planlamalarını sürdürüyor. Amerika'dan gelen yaptırım açıklamaları ise ordu seviyesine çıkmıyor. Rusya'yı takip eden uzmanlar da yaptırım dilinin Rusya'yı caydırmak yerine ters teptiğine dikkat çekiyor.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Fitil fitil 10.12.2021 19:54
    Yaw söylemlerle eylemleri birbirine karıştırmayın. Mesela hatay ? Yahu biz adamın topragindauiz çıkaramıyor resmi sınırından yanında rusya yokmu var eee, gelelim kibrisa 74 te ne oldu herkes destek verdi de yunana. Beyler rusya okadar çok cephe açamaz uktaynamis hataymış kıbrıs mis . Önce bizi suriyeden çıkarsınlar sonra düşünürüz. Siz rahat olun biz burdayiz ölmedik bitmedik bitmeyizde ankara ovasinada hapsetseler yine yeni yeniden bizim olanı alırız hiçbirine bırakmayız sen hiç doğada diyet yapan aslan gördünmü. Yemiyirsak hastayiz yâda yaraliyizdir sadece iuilesiyiruzdur. Iyileştik zamanı geldi.
  • dede 10.12.2021 19:28
    chpkk teör örütünü desteklesinler istedikleirni kan dökmeden alırlar.. diğer şekilde valla moskova da ehlike altında atina da... kendileir işbirili. işbirliçleri de
  • Alpagu 1453 10.12.2021 18:25
    Türk tırlarını engelleyen ülke (Türk Cum.) zihniyetlerinden birlik çıkmaz. Ruslar idare ettikleri ülkelerin herşeyini kontrol altında tutuyor. Rusya'nın bugün kü tavrı,dünkü tavrı zaten, uzun vadede hiç değişmedi Kıbrıs 'ta ne Akdenizde,Orta asyada, ne ermeni/ermenistan meselesinde, ne Kafkasyada, ne balkanlarda, nede Karadenizde, ne Körfezde, ne boğazlarda, nede Hatay' da....
  • YAHŞİ 10.12.2021 17:07
    İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Devletleri ile Birlikte Hareket ettiği sürece , Rusya'yı dağılma korkusu saracaktır.
  • RİZE 10.12.2021 16:37
    Bizim Akacak Kandan Başka Kaybedecek Bir Şeyimiz YOK!!! Buyrun Gelin...
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek