Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan açıklaması!

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski, "Ermenistan ile Türkiye arasındaki normal komşuluk ilişkilerinin yeniden kurulmasından tüm dünya istifade edecektir. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2021 03:17 GÜNCELLEME 09.01.2022 03:30 DÜNYA
Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan açıklaması!
Rusya'dan Türkiye ve Ermenistan açıklaması!

Polyanski, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği yıl sonu basın toplantısında gündemi değerlendirdi. AA muhabirinin Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin Moskova'da yapılması planlanan görüşmelere ilişkin sorusunu yanıtlayan Polyanski, görüşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını ve destek verdiklerini söyledi.

''TÜRKİYE VE ERMENİSTAN İLE ORTAKLIĞIMIZ VAR''

Polyanski, "Biz, yakın bölgesel angajmandan yanayız ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini memnuniyetle karşılarız. Toplantının Moskova'da yapılacak olması sürpriz değil, hem Türkiye hem de Ermenistan ile iyi bir ortaklığımız var. Ekonomik ve bölgesel ağları teşvik ediyoruz." diye konuştu.

Bunun çok hassas bir süreç olduğunu ve taraflar arasında güven eksikliği ve şüphe bulunduğunu belirten Polyanski, "Dolayısıyla bunu aşmamız gerekiyor ve eğer yapabilirsek Ermenistan ile Türkiye arasındaki normal komşuluk ilişkilerinin yeniden kurulmasından tüm dünya istifade edecektir. Şu an buna oldukça uzağız. Adım adım ilerleyelim ve iki ülkenin olası açılımlarını teşvik edelim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş geçmişte kalmıştır.Akıllı olanlar geleceğe bakar.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    @mehmet allah aşkına bu 3 kesimden kaç kişi tanıyorsun?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan, Ermeni, Yahudi öyle düşünmüyor. Tarih tekerrürden ibarettir.
    Cevapla
  • Bir garp 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın ermenistani cehenneme kadar yolu var
    Cevapla
  • BABA VANGA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar o acilcak yeni karar yolunda cok Türk Tirlarina saldircaklar görceksiniz.! ne yunanFisatndan nede ermenFistandan Türkiyeye kom$u olur´bu ikiside merhaba demeye bile degersiz dandiklerdir.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar haklısın
    Cevapla
  • Süleyman gökçe 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler yeterli Erdoğan diyelim gerisi gelecektir. Ha bazı kalın kafa kör inatlar. Erdoğan giderse Türkiye gider bu işler 5 ortak la hele okka ABD destekli Türkiye'yi bitirir.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin çok akilli hamleleri var. Eğer Rusya Ukraynada savaşin bitmesini ve barişcil anlaşmali bir çözüm istiyorsa, Türklerle Ermenilerin masada ve ekonomik platformlarda anlaşma zeminine katkida bulunmasi gerekir. Abdulhamit Hanin iki tarafida şahta tutma taktiği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR