Tarih verildi: Türkiye ile Ermenistan masaya oturuyor!

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk görüşmesinin 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2022 20:02 GÜNCELLEME 06.01.2022 00:57 DÜNYA
Tarih verildi: Türkiye ile Ermenistan masaya oturuyor!
Tarih verildi: Türkiye ile Ermenistan masaya oturuyor!

Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için ilk görüşmeler için tarih verildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk görüşmesinin 14 Ocak'ta Moskova'da yapılacağını bildirdi.

14 OCAK'TA MOSKOVA'DA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022'de Moskova’da yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 15 Aralık'ta Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

TEMSİLCİ ATANMIŞTI

Karabağ savaşına kadar Erivan yönetimi ile temasları bulunmayan Türkiye, Ermenistan'ın yenilgiyi kabullenmesi ve işgal edilen topraklardan çekilmesinin ardından Türkiye ile müzakere yolunu seçmişti. Özellikle devlet politikası anlamında değişime ve yumuşamaya giden Erivan yönetimi, Ankara ile düşmanlığı sonlandırmak için resmi görüşmeleri başlatmıştı.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan da, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olarak atanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • Çavuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaman en güzel ilaçtır Türkiye ile Dost olanlar Kazanacak Başka çıkışları yok ancak bunlara dikkat edilmeli güven vermiyen bir millet.
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    arazi satışı serbestmi bunlara.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki ermeniler yetmiyormuş gibi, bunlarıda adam yerine koyduk ya. Kendilerini birşey sanıp bize ahkam keserler.
    Cevapla
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye Fransa daki karikatür yürüyüşüne gitti diye oy vermemiştim şayet bunu yaparsa benden oy yok arkadaş, ermeni yahudi ile kim yakınlaşırsa benden uzak Allaha yakın olsun...
    Cevapla
  • Mehmet koç 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar benimde kafama takılıyor fakat ülke yönetmek bazen sanntraç oynamaya benzer galiba yapacak birşey yok bekleyelim görelim inşaallah iyi olur diyelim
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere güven olmaz diyen yok mu la? Gerçi aşağıda biri demiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR