İtalya resmen açıkladı: Her yer kapansa da ora açık kalacak

Koronavirüs salgınında vakaların yeniden hızla arttığı İtalya'da yılbaşı tatili sonrası pek çok bölgede ilk ve orta dereceli okul, bir süreliğine uzaktan eğitime geçilmesi taleplerine karşın bugün yeniden açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2022 17:47 GÜNCELLEME 10.01.2022 17:54 DÜNYA
İtalya resmen açıkladı: Her yer kapansa da ora açık kalacak
İtalya resmen açıkladı: Her yer kapansa da ora açık kalacak

Salgının dördüncü dalgasında Omicron varyantı sebebiyle COVID-19 vaka sayılarının hızla yükseldiği İtalya'da okulların yılbaşı tatili sonrası bugün yeniden açılması tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, son bir haftada 200 bin sınıfta artan vakalar sebebiyle uzaktan eğitime geçildiği açıklandı.

Haberlere göre, vaka sayısının öğrenci ve öğretmenler arasında hızla yükselmesi ve pek çok yerde öğretmenlerin karantinada olması gibi nedenlerden okul müdürlerinin, yerel yöneticilerden ve hükümetten bir süreliğine uzaktan eğitime geçilmesi talepleri devam ediyor.

OKULLAR KAPANMAYACAK

Söz konusu çağrılara olumsuz yanıt veren Eğitim Bakanı Patrizio Bianchi, Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada, ülkede her şeyin açıkken, okulların kapatılan tek yer olmayacağını çünkü buraların güvenli olduklarını savundu.

Bakan Bianchi, "Öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük kısmı, okula geri döndü. Durumu gözlemliyoruz ve ilk sonuçları öğleden sonra elde edeceğiz. Açık olan şu ki okul yeniden başladı" dedi.

Bianchi, katıldığı bir radyo programında da okulların kapatılmasının toplumsal yaşamda sıkıntılara yol açacağını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • Ali Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı adamlar. Aklın yolu birdir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR