Çin düşük yerçekimini simüle eden yapay Ay inşa etti

Çin, türünün ilk örneği olan düşük yerçekimi koşullarını simüle eden yapay bir Ay inşa etti. Tesisin Çin'in gelecekteki Ay görevlerinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 11:42 GÜNCELLEME 13.01.2022 11:42 DÜNYA
Çin düşük yerçekimini simüle eden yapay Ay inşa etti
Çin düşük yerçekimini simüle eden yapay Ay inşa etti

Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi'nden bilim adamı Li Ruilin, doğudaki Şuzhou kentindeki yapay Ay projesinin önümüzdeki aylarda resmi olarak başlatılmasının beklendiğini söyledi.

MİNİ BİR AY ODASI

Programı 'dünyada türünün ilk örneği' olarak nitelendiren Li, projeyle birlikte yerçekimi 'istendiği kadar kaybedilebileceği' için Ay simülasyonunu tamamen yeni bir düzeye taşıdığını söyledi.

Tesis, 60 santimetre çapında bir mini "Ay " barındıran bir vakum odasından oluşuyor. Ay'da bulunanlar kadar hafif olan kayalar ve tozlar yer alıyor.

Ay gibi bir manyetik alan tarafından destekleniyor. Alanın yeterince güçlü olduğu yerlerde, kurbağa veya kestane gibi bazı hafif nesneler havada yükselebiliyor.

Li, projenin Çin'i Ay operasyonlarına hazırlamada önemli bir rol oynayacağını, bilim insanlarının ekipmanı test etmesine ve hatta Ay'ın kendisinde maliyetli olabilecek yanlış hesaplamaları önlemesine izin vereceğini söyledi. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonunuz yakilaşyor bar barlar!
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler de tıpkı USAlılar gibi stüdyoda çekim yapıp, "aha biz de aya gittik" diye yutturmaya çalışacaklar anlaşılan. 50 senedir aya giden gelen yok, hatta termosferin dışına çıkan yok Bi gidin gari yav! Biz de yalan mı değil mi diye düşünmeyelim aga.
    Cevapla
  • bilim insanı 2 yıl önce Şikayet Et
    aya bir daha gitmeye masraf etmeye gerek yokta ondan boş laf seninkisi bilime inanmayanlar senin gibi konuşmaya devam ediyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR