Ermenistan'dan 'Türkiye' açıklaması!

Reuters’ta yer alan habere göre Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile diplomatik ilişki kurulmasının ardından iki ülke arasındaki sınırın açılacağını öngördüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 20:06 GÜNCELLEME 13.01.2022 20:11 DÜNYA
Ermenistan'dan 'Türkiye' açıklaması!
Ermenistan'dan 'Türkiye' açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen Aralık ayında Ermenistan ile ilişkileri normalleştirme adımlarının karşılıklı olarak atılacağını duyurmuştu.

Reuters'ın Rusya'nın TASS haber ajansından aktardığına göre Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile diplomatik ilişkiler kurmayı ve diyalog sonucunda iki ülke arasındaki sınırları açmayı bekliyor.

Bununla birlikte, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen Aralık yaptığı açıklamada Ermenistan ile karşılıklı olarak özel elçiler atandığını açıklamıştı.

İki elçinin bu Cuma günü, Rusya’nın başkenti Moskova'da ilk tur müzakereleri gerçekleştirmesi bekleniyor.  

ERİVAN'A İLK UÇUŞ 2 ŞUBAT'TA

Öte yandan, normalleşme kapsamında  İstanbul ile Erivan arasındaki charter uçuşlar Şubat ayında başlayacak. Pegasus  ve Moldovalı hava yolu FlyOne bu uçuşları gerçekleştirecek şirketler arasında yer alıyor.

Pegasus Hava Yolları, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme adımları kapsamında 2 Şubat'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a uçuş gerçekleştirecek. Uçuş 23.30'da yapılacak.

YORUMLAR 1
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    ermenistan pasaportlariyla gelecek pkk cilara dikkat
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR