Türk ve Azerbaycan aydınları Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde buluşuyor

2 Mart, 2022 tarihinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde Karabağ Azerbaycan`dır 1. Ankara Sempozyumu düzenlenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2022 11:16 GÜNCELLEME 01.03.2022 11:16 DÜNYA
Türk ve Azerbaycan aydınları Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde buluşuyor
Türk ve Azerbaycan aydınları Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde buluşuyor

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anadolu Yayıncılar Derneği, Azerbaycan Türkiye Evi (ATEV) ve Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu tarafından 2 Mart`ta Ulucanlar Cezaevi Müzesi`nde Karabağ Azerbaycan`dır 1. Ankara Sempozyumu yapılacak.

Karabağ zaferinde Türkiye`nin Azerbaycan`a verdiği desteğin, Türk kamuoyunun ve medya kuruluşlarının zaferin elde edilmesindeki rolünün konuşulacağı sempozyumda, bölgede istikrarın sağlanmasında  Türkiye-Azerbaycan faktörü de masaya yatırılacak.

Sempozyuma Türkiye ve Azerbaycan`dan milletvekilleri, STK başkanları, gazeteci ve köşe yazarları, ünlü isimler katılacak.

İki panelde düzenlenecek sempozyumun açılış konuşmaları AYD Başkanı Sinan Burhan, ATEV Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı, Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından yapılacak.

Panellerde Akşam Gazetesi Ankara temsilcisi Emin Pazarcı, Azerbaycan milletvekili Sabir Rüstemhanlı, gazetecilerden  Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin,  Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Yeni Akit Ankara temsilcisi Hacı Yakışıklı konuşma yapacaklar.

Sempozyum’da Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine destek olan türk gazetecilere plaket taktimi de yapılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR