Çin'de felaket üstüne felaket

Resmi haber ajansı Şinhua, Beichuan'daki gölün 'her an taşabileceğini' duyurdu. Ajans, gölün su seviyesindeki tehlikeli yükselmenin nedeniyle ilgili bilgi vermedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.05.2008 22:05 GÜNCELLEME 17.05.2008 22:05 DÜNYA
Çin'de felaket üstüne felaket
Çin'de felaket üstüne felaket

Hong Kong'dan yayın yapan bir televizyon kanalı, Beichuan'ın 90 kilometre kuzeydoğusundaki Qingchuan'daki 1,2 milyon kişinin sel tehdidi nedeniyle tahliye edilmeye çalışıldığını duyurdu.

Görgü tanıkları, askerlerin, kurtarma görevlileri de dahil Beichuan'daki herkesi bölgeden uzaklaştırdığını aktardı.

Depremin ardından, Sichuan eyaletindeki büyük barajların güvenliği konusunda endişeler oluşmuştu. Bu sel tehdidinin, bölgedeki bir barajla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

Çin'in deprem bölgesindeki sel tehlikesine, bir nehrin yatağının toprak kayması sonucu kapanmasının neden olduğu bildirildi.

Bir polis, yetkililerin, toprak kayması nedeniyle önü tıkanan nehir nedeniyle yerleşim bölgelerini sel basmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Bu arada, bölgedeki felaket merkezinden bir yetkili, yakındaki Haizi gölünün sularının 'çok hızlı yükselmediğini' söyledi.

Bölgeden, bir milyonun üzerinde kişinin tahliye edilmekte olduğu bildiriliyor.

YORUMLAR 1
  • Yaşar Şan ( Erzurum - Hınıs ) 18 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH IM SEN YARDIM ET. Dualarımızın sizinledir..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR