Fransız aşırı sağcı, Müslüman ve göçmen karşıtı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'a yumurtalı protesto düzenlendi. O anlar kameralara yansıdı.

Fransız basınında paylaşılan görüntülere göre, Moissac'ta bir kişi, etrafında korumaların olduğu sırada aracından inen Zemmour'a yaklaşarak yumurtayı kafasında kırdı.

Saldırgan, güvenlik güçlerince hızlı şekilde yakalanarak karakola götürüldü. Cumhurbaşkanı adayı aşırı sağcı Zemmour, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Şiddetin hangi tarafta olduğunu görüyoruz. Demokratik münazarayı kabul etmeyen insanlar var." dedi.

Zemmour, Moissac'ın, ulusal düzeyde yapacaklarının laboratuvarı olduğunu ifade etti.

Diğer yandan, Montauban Savcılığından yapılan açıklamada, saldırganın emekli çiftçi ve oğlunun engelli olduğu belirtildi.

Saldırganın bu eylemi, engelli çocukların okullarda eğitim görmemesi gerektiğini savunan Zemmour'a tepki göstermek için gerçekleştirdiğini belirttiği aktarılan açıklamada, saldırganın 14 Mart'ta hakim karşısına çıkacağı kaydedildi.

MÜSLÜMANLARA VE GÖÇMENLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİ

Fransa'da son yıllarda Müslümanlar ve yabancılara yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen tartışmalı isim Eric Zemmour, Müslümanların Fransa'yı kaosa ve iç savaşa götürdüğünü savunmuştu.

Eric Zemmour daha önce de çıktığı radyo programında, Müslümanların yoğun şekilde yaşadığı şehirleri Afganistan'a benzetmişti.

Zemmoour ayrıca bir TV programda 18 yaşından küçük göçmenleri "hırsız", "katil" ve "tecavüzcü" olarak nitelendirdiği için 10 bin euro para cezasına çarptırmıştı.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • Dwse 13.03.2022 21:23
    Müslümanlar oyunu kendini destekleyen partilere atmalı partide kurabilirler lobi yapmalıyız her yeri olmalıyız
  • Erkan Dastan 13.03.2022 20:18
    Avrupa’da Faşizim gittikçe artıyor.Gelecekte büyük Soykırımlara meydan hazırlanıyor.Türkiye Avrupa’da önümüzdeki 10 yıl içinde Gurbetçilerin geri dönüşüne hazır olmalı.O nedenle şimdiden şu an Ülkemizde bulunan Mültecileri yurt dışı etmeli.Suriyelilerle Vatandaşlık halkı tanınmamalı.İlerde kendi insanlarımızın ihtiyaciı olucak imkanlardan faydalanılmasına son verilmeli Yeni dünya düzeni bunu gerektirecek.Şimfiden buna hazırlık yapılmalı
  • Fatih 13.03.2022 17:58
    Fatih bunu çokk beğendi
  • Osmanlioglu 13.03.2022 17:16
    GEBER pis kâfir senin dinin yok
  • dede korkut 13.03.2022 17:08
    yumurtaya yazık
Daha fazla yorum görüntüle