Hindistan'da bölge meclisi lideri bombalı saldırıda öldü

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bölge meclisi lideri bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2022 14:40 GÜNCELLEME 22.03.2022 14:40 DÜNYA
Hindistan'da bölge meclisi lideri bombalı saldırıda öldü
Hindistan'da bölge meclisi lideri bombalı saldırıda öldü

Hint basınındaki haberlerde, ülkenin kuzeydoğusundaki Batı Bengal'in Birbhum bölgesine bağlı Rampurhat kentinin Bogtui köyünde yaşanan şiddet olaylarının, muhalefetteki Trinamool Kongre Partisi'nde (TMC) anlaşmazlık yaşayan gruplarla bağlantılı olduğu iddia edildi.

TMC'nin kontrolündeki Barshal Bölge Meclisi İkinci Başkanı Bhadu Sheikh, motosikletli ve maskeli kişilerin bombalı saldırısına uğradı. Sheikh, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

10'DAN FAZLA EV YANDI

Bunun ardından Bogtui'de 10'dan fazla evin yanması sonucunda bu evlerden birinde, aralarında kadın ve çocuklarında olduğu en az 7 kişinin cesedi bulundu.

Parti yetkililerinden Anubrata Mondal, yangının kısa devre nedeniyle çıktığını, herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığını belirtti.

Mondal, bölgedeki güvenlik kameralarının inceleneceğini aktardı.

Diğer yandan yerel halktan bazıları, TMC içindeki bir grubun evleri ateşe verdiğini öne sürdü. Adının açıklanmasını istemeyen itfaiye yetkilisi, en az 10 evin yandığını ve bölge halkının, itfaiyecilerin yangını söndürmesine engel olduğunu söyledi.

MECLİS LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yetkili, oldukça kötü durumdaki cesetlerin, cinsiyetlerini veya çocuğa mı yetişkine mi ait olduğunu anlayamadıklarını dile getirdi.

Emniyet yetkilisi Nagendra Nath Tripathi, yangının çıkış nedeninin yapılacak incelemelerin ardından öğrenilebileceğini kaydetti.

TMC yetkilileri, Sheikh cinayetinin ve evlerin yakılmasının, TMC içinde anlaşmazlık yaşayan grupların rekabetinden kaynaklandığına dair iddiaların ardından parti mensuplarına itidalli olma çağrısı yaptı.

Bhadu Sheikh'in kardeşi Babar Sheikh de Bogtui'de geçen yıl uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR