Terör örgütü PKK cami basıp Kur'an-ı Kerim yaktı

Suriye'de Deyrizor'un Darnaj kasabasında cami imamının evi ateşe verildi. Camiye saldırıp Kur'an-ı Kerim'leri yakan teröristler, karşı çıkan herkesi de tutukladı. Sokağa çıkma yasağı uygulanan kasabada sivillerin öldürüldüğü iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2022 06:40 GÜNCELLEME 28.03.2022 06:46 DÜNYA
Terör örgütü PKK cami basıp Kur'an-ı Kerim yaktı
Terör örgütü PKK cami basıp Kur'an-ı Kerim yaktı

PKK'lı teröristlerin Suriye'de dini değerlere yönelik saldırıları her geçen gün daha da artıyor. Fırat'ın doğusunda işgal altında tuttukları bölgelerde halka zulmederken düzenli olarak camilere de saldıran PKK, son olarak Deyrizor'un Darnaj kasabasında cami imamının evini ateşe verdi. Camiye saldırıp Kur'an-ı Kerimleri yakan teröristler, imam Usame Halil el-Vatban başta olmak üzere kendilerine karşı çıkan herkesi de tutukladı.

Halkı kışkırtmak için Kur'an-ı Kerimleri yere atıp yakan teröristler, karşı çıkan vatandaşların da evlerini ateşe verdi. Aralarında çocukların da bulunuğu onlarca sivil hiçbir gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alındı.

SİLAH SESLERİ DİNMİYOR

Kasaba halkı uzun süredir keyfi tutuklamalar, sivillere yönelik ihlaller ve dini değerlere yönelik saldırılar nedeniyle eylemler düzenliyordu. Sokağa çıkma yasağı getiren teröristler, pazar ve alışveriş noktalarını tamamen kapattı. Bölgeye giriş ve çıkışların yasaklanmasıyla gıda girişi ve hastaların tedavisi sekteye uğradı.

Fırat kıyısında onlarca hasta, kadın ve çocuğun beklediği belirtiliyor. Öte yandan; bölgede yaşayan Müslüman Suriyeli Kürtler, teröristlerin İslam'a yönelik saldırılarına karşı çıkıyor. Sokağa çıkma yasağının ardından silah seslerinin dinmediği kasabada sivillerin öldürüldüğü iddia ediliyor.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 303 TÜMÜ
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni terör örgütü PKK haritadan silinmeli, yıldırım operasyonları ile Misak-ı Milli toprakları ilhak edilmeli. Her sene 55 milyar dolar enerjiye para veriyoruz, yanı başımızda hakkımız olan enerji kaynaklarını almalıyız.
    Cevapla
  • mmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan köpeği Ermeni terör örgütü
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika köpeklerine sahip çıksın. Umarım dışisleri bir kınamada bulunur Abd büyük elçisine
    Cevapla
  • Nazmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu makluklar Mağaralarda yaşaya yaşaya en tehlikeli hayvandan daha hayvan olmuşlar
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kutsal bayrağı onlar gözüne sokacağız. Ummeti Muhammed bizi bekliyor inşallah Rabbim bize şuur verip Hışımla ayağa kalkmayı nasip etsin, Kuran i Azimusan uzanan bu halde eller kırılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR