Suriye'deki ABD üssünün çevresine roketli saldırı

Suriye'nin doğusundaki Haseke ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi askeri üssü çevresine roket saldırısı düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 06:16 GÜNCELLEME 17.05.2022 06:16 DÜNYA
Suriye'deki ABD üssünün çevresine roketli saldırı
Suriye'deki ABD üssünün çevresine roketli saldırı

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Deyrizor'da İran destekli yabancı terörist grupların varlık gösterdiği bölgelerden, Haseke'nin Şeddadi ilçesinde konuşlu ABD güçlerinin askeri üssü çevresine üç roket saldırısı gerçekleştirildi.

Saldırılarda askeri üste herhangi bir zayiat olmadı.

Deyrizor ili karşılıklı saldırılara sahne oluyor

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Deyrizor’da ABD ile İran destekli terörist grupların varlık gösterdikleri bölgeler ise son dönemde sık sık hedef alınıyor.

Nitekim ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan 9 Nisan'da yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin doğusunda ABD askerlerinin konuşlu olduğu bir üsse 7 Nisan'da düzenlenen roketli saldırıda 4 ABD askerinin yaralandığı belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de söz konusu saldırıyı kimin düzenlendiğini henüz bilmediklerini ancak daha önceki saldırılarda olduğu gibi İran destekli örgütlerin saldırılarına benzediğini dile getirmişti.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Mustafa. 1 yıl önce Şikayet Et
    Saldırıyı abd.kendi yaptırmıştır.O bölgeyi iyice yerleşmek için.O bölge petrol yatağı.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim askeri üslere esed bölgelerindende çok sayıda saldırı oluyor son zamanlarda sürekli yine bir plan devrede olmalı çok uyanık olmalı ve gereken tedbirler alınmalı asla taviz verilmemeli ateş edilen bölgeler temizlenmeli tekrarlanmaması için gereken cevap sert bir şekilde verilmeli
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar birlik beraberlik olmazsa kardeşlik olmazsa sırasıyla kafalarınız ezilecek zamanında osmanlıya hayinlik yaptınız. O ülkeler şimdi ne halde görün istail abd fransa rusya kafanıza vurup duruyor gözünüzü açın bizi yöneten osmanlı torunlarına tekrar sahip çıkalım deyin artık türk dünyaya hakimdir. Unutmayın
    Cevapla
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    üssün içine değilde çevresine düştüğüne göre muhakkak iranın işidir.
    Cevapla
  • efe 1 yıl önce Şikayet Et
    arkası yarın film kuşağı devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR