4 yıldır haber alamadıkları yakınlarının öldüğünü izledikleri videodan öğrendiler

Başkent Şam'daki Tadamon Mahallesi'nde 9 yıl önce rejim güçlerinin tutukluları kurşuna dizdikten sonra yakarak katlettiği görüntülerin 27 Nisan'da sızdırılmasından yaklaşık 2 hafta sonra bir infaz görüntüsü daha sosyal medyada yankı buldu

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2022 15:16 GÜNCELLEME 20.05.2022 15:16 DÜNYA
4 yıldır haber alamadıkları yakınlarının öldüğünü izledikleri videodan öğrendiler
4 yıldır haber alamadıkları yakınlarının öldüğünü izledikleri videodan öğrendiler

12 Mayıs'ta sızdırılan video kaydında bir sivilin rejim askerlerince kurşuna dizilerek idam edildiği görüldü. Görüntülerde gencin şehadet getirmeye çalıştığı sırada vurularak yere yığıldığı ve birkaç rejim askerinin cesedin üzerine çıkarak tepindiği kaydedildi.

Görüntünün hızlıca yayılmasının ardından, yargısız infaz edilen sivilin 1983 Şam doğumlu Zib Hıreybi Ebu Hadi olduğu, yakınları tarafından tespit edildi. Şamlı aile ve yakınları, Mart 2018'den bu yana Ebu Hadi'den haber alamıyordu.

Rejim güçlerinin saldırıları ve ablukası sonrası 2018'de başkent Şam'dan Afrin'e göç etmek zorunda kalan Hıreybi ailesi, Ebu Hadi için taziye çadırı kurdu.

"GÖRÜNTÜDEN ZİB'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİK"

Ebu Hadi'nin amcası Ali Hıreybi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zib, ağabeyimin oğlu. Şoförlük ve çiftçilik yapıyordu.

Rejim güçlerinin 2018'de bölgemize yoğun saldırıları oldu. Rejim güçlerinin bölgemize ilerlemesi üzerine Zib çocuklarını ve ailesini alarak başka bir köye kaçtı. Ancak Zib, geride bıraktığı bazı eşyalarını almak için tekrar Otaya köyüne gitti ve ondan sonra ondan haber alamadık." dedi.

Amca Hıreybi, yeğeninin akıbetini öğrenmek çok çaba sarf ettiklerini belirterek "Zib'in tutuklu olduğunu sanıyorduk ancak bir hafta önce durumun öyle olmadığını ve sosyal medyaya düşen görüntüden Zib'in öldürüldüğünü öğrendik. Görüntüden Zib'in köye döner dönmez yakalanıp işkenceye maruz kaldığını ve yargısız infaz edildiğini izledik." diye konuştu. Hıreybi, yeğenin sivil olduğunu ve herhangi silahlı bir gruba mensup olmadığını belirtti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR