Finlandiya'dan Türkiye'ye terör örgütü güvencesi: PKK yakından izlenecek

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, terör örgütü PKK'nın Finlandiya'daki bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair Türkiye'ye güvence verebileceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2022 01:44 GÜNCELLEME 23.05.2022 01:46 DÜNYA
Finlandiya'dan Türkiye'ye terör örgütü güvencesi: PKK yakından izlenecek
Finlandiya'dan Türkiye'ye terör örgütü güvencesi: PKK yakından izlenecek

Haavisto, Yle televizyonuna ülkesinin NATO üyelik başvurusuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Finlandiya ve Türkiye'nin, ülkesinin NATO üyeliğiyle ilgili sorunları çözmesini beklediğine işaret eden Haavisto, bunun birkaç hafta sürebileceğini belirtti.

Haavisto, müzakerelerin (Türkiye ile) resmi düzeyde devam edeceğini vurgulayarak, "Birkaç gün önce bunun en azından birkaç gün süreceğini söylemiştim. O yüzden temkinli olmak gerekirse, şimdi bunun birkaç hafta süreceğini söyleyebiliriz. Sorunların çözüleceği konusunda iyimserim ancak bu bir sorun değil." ifadesini kullandı.

Finlandiya Meclis Başkanı'ndan PKK'lılara masum benzetmesiFinlandiya Meclis Başkanı'ndan PKK'lılara masum benzetmesi

Erdoğan telefonda görüştü! İsveç'e üyelik şartı! Finlandiya'dan geri adımErdoğan telefonda görüştü! İsveç'e üyelik şartı! Finlandiya'dan geri adım

Bakan Haavisto, Finlandiya ve Türkiye cumhurbaşkanlarının dün yaptıkları telefon görüşmesinde, "Finlandiya'nın terörizme karşı mücadele sicilini ele aldıklarını" aktardı.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAMIZ ÖNEMLİ"

Haavisto, ülkesinin Türkiye'ye terör örgütü PKK'nın bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair güvence verebileceğine dikkati çekerek, "Türkiye'ye kesinlikle böyle garantiler verebiliriz. PKK, Avrupa'da terör örgütü olarak kabul edildiği için Finlandiya'da da terör faaliyetine izin vermemek için üzerimize düşeni yapmamız önemli." dedi.

NATO için son kararı Türkiye verecek: İsveç'e kırmızı, Finlandiya'ya sarı ışık!NATO için son kararı Türkiye verecek: İsveç'e kırmızı, Finlandiya'ya sarı ışık!

Hukukun üstünlüğü vurgusu yapan Haavisto, "Hukukun üstünlüğünün yapısını netleştirmek önemli. Siyasi kararlar yargı sisteminin işleyişini etkileyemez. Bu bizim başa koyduğumuz bir ilke. Fin silahlarının bilgimiz dışında bir savaşa girmemesi önemli." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 148 TÜMÜ
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    alçak natoya girdiz sonra destek vermeyeceğin ne malum destek verirsem tazminat ödeyecem hem devletinize hemde şehit gazilere diye garanti verirsen okey deriz
    Cevapla
  • vesveto 1 yıl önce Şikayet Et
    "PKK'nın Finlandiya'daki bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair güvence" dalga filan geçiyorlar heralde? kapıyı tamamen kapatın. müzakere anlamsız.
    Cevapla
  • Ysn 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi bunlara güven olmaz yarın batıya girerler,sonra kaldıkları yerden teröristler desteğe devam ederler.cunki bunlar terörist
    Cevapla
  • Gurbetci 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye arupa birligine alinirsa kosulu olsun yoksa daha guclenip bize saldirilar
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    bence bu iki ülkeyi şartlı şekilde alınmalı şartlar yerine gelmiyorsa sonuçlanmamalı ab gibi ben ab yi istemiyorum amma misal yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR