Yunan profesör: ABD, Türkiye'yi elinde tutmak için bunu yapacak, Türklerle anlaşmalıyız!

Ünlü Yunan Profesör İonnis Mazis, Yunan hükümetine ABD ile ilgili uyarılarda bulunarak "Bizim Türkiye ile anlaşmamız ve Akdeniz'de birlikte petrol doğalgaz çıkarmamız gerek" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2022 08:51 GÜNCELLEME 24.05.2022 09:27 DÜNYA
Yunan profesör: ABD, Türkiye'yi elinde tutmak için bunu yapacak, Türklerle anlaşmalıyız!
Yunan profesör: ABD, Türkiye'yi elinde tutmak için bunu yapacak, Türklerle anlaşmalıyız!

Türkiye ile Yunanistan arasında süre gelen gerilim, Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyareti sonrası yeni bir boyuta taşındı.

Miçotakis'in, ABD'den Türkiye'nin hakkı olan F-35 savaş uçaklarını kendileri için istemekle kalmayıp, F-16 da verilmemesini istemesi, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tepki gördü ve Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye biri yok" dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki krizi derinleştirmesi öngörülen bu gelişmelere rağmen, iki ülkenin bölgede ortak hareket etmesi gerektiğini savunan Yunan akademisyenler de var.

İonnis Mazis

YUNAN PROFESÖR: ABD, YUNANİSTAN'IN EGEMENLİĞİNİ SATACAK

Miçotakis'in ABD ziyareti öncesi Yunan televizyonunda açıklamalarda bulunan Profesör İonnis Mazis, "ABD, Rusya'ya karşı Türkiye'yi kendi tarafında tutmak için Yunanistan'ın egemenliğini satacak" iddiasında bulundu.

"Her seferinde Türklere, Makedonlara ve Arnavutlara karşı pazarlık kozu olarak sunuluyoruz" ifadelerini kullanan Mazis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE İLE DAHA SICAK BİR YAZ GEÇİRECEĞİZ"

"Türkiye, 40 yeni F-16 ile mevcut F-16’ların modernizasyonu ve F-35 programına geri kabulünü istiyor. Almak istediği bu ve ne yazık ki alacağını sanmıyorum. Umarım bu ziyaret beni yanıltır ve tüm bunlar olmaz.

Korkarım ki yaz sıcak ama jeopolitik olarak daha da sıcak bir yaz geçiriyoruz. Çünkü görüyorum ki Türkiye’nin yeni favorisi ve gururu Alparslan geliyor. Girit’in güneyindeki yasa dışı ve mesnetsiz Türk - Libya anlaşması alanına gelip sondaj yapmak için Burada kaçınılmaz olarak bazı tırmanışlarımız olacağını anlıyorsunuz, bu tırmanışların nereye kadar ulaşacağını bilmiyorum. Ama 2020 yazında Oruç Reis ile gösterdiğimiz hoşgörünün aynı ölçüde olmayacağını hayal ediyorum. Hükümet, Oruç Reis’in aşırı hava koşulları nedeniyle Ege’nin her yerine 60-70 günlük geziler yapmak zorunda kaldığını söylemişti.

"TÜRKİYE'NİN ABD'DEN BASKI GÖRECEĞİNİ SANMIYORUM"

Yunan Başbakanı’nın ABD ziyaretinden sonra Türklerin baskı görmeyeceğinden endişe ediyorum. Ve yazın kendi işlerini yapacaklar ama burada konuşmayı bırakıyorum çünkü hepimizin beklediği bir turizm gerçeği var.

Yunan iş insanları, Ukrayna’daki savaş, pandamı ve sokağa çıkma yasağının açtığı bazı acılı yaraların kapatılmasını bekliyor.

TÜRKLERLE KAZAN KAZAN POLİTİKASINA GEÇMELİYİZ

Size gerçekleşmesi çok olası küçük bir hikaye anlatacağım:

Burada hepimiz açız, peki mevduatları hareketsiz tutmak gerekli mi?

Burada aç olan bizler, diğer taraftakilerde (Türklerde) ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biraz varken neden onları alıp yarı yarıya paylaşmayalım? Onları (Akdeniz'deki yer altı kaynakları) hiç kullanmamak daha mı iyi? Bu çok duyacağınız bir argüman olacak. Kazan kazan."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın 400 milyar Euro borcu var, on milyon nüfusu var, acından geberiyor. Sadece turizm geliri olan açlar sürüsü. Miçodan önceki başbakan bundan akıllı idi. Ahmaklar bunu seçip hem kendilerini belaya soktular hemde bizi borca sokuyorlar. Bunlar adam olmaz
    Cevapla
  • Cemal isik 1 yıl önce Şikayet Et
    Mikcotakis adamda devlet adamligi sifati yok yunanistanin basina cok is acar Amerikadan kim hayir gormuski siz goruceksiniz Turkiye ele yunanistani savastirir zaflardan cikarina bakar
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş etin ne butun ne yünanın kalkınması ancak turkiyeyle işbirliğinden geçer biz sizden sizbizden ellerindeki imkanlar anlamda paylaşım hemen hemen aynı kültüründeyiz akıllı ol turkiyeyi kusturme bu coğrafya sanada banada kazan kazan
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    1974 dün üzerinden epey zaman geçti. Yunanistanın yediği sopayı unutmuş belliki. Adam akıllı bir sopa çekmeli ki bir 50 yıl daha unutmasın. Güncelleme istiyor Yunanistan, yeni İHA, SİHA, ALTAY, ATAK bunları istiyor.
    Cevapla
  • LEVENT YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın, diğer çakallar tıpkı Rusya'ya yaptıkları gibi, bizi de Yunanistanı kullanarak bataklığa çekmek gelişmemiş geciktirmek istiyorlar. Bu oyunlara gelmeyelim. Yunanistan'da bizi anlayacak politikacılar vardır, onlar da iktidara gelecektir
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden ilişki merakıyız. Kişilik onemli değil yunanistan düşman.benim için bitti ne demek. Devlet onemli.yunanistan düşman ve silahlanmaya devam ermeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR