ABD'den Hamas'a yaptırım kararı

ABD, bazı ülkelerde faaliyet gösteren bir Hamas yetkilisine ve grup ile bağlantılı bir şirkete yaptırım uygulama kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 11:46 GÜNCELLEME 25.05.2022 11:46 DÜNYA
ABD'den Hamas'a yaptırım kararı
ABD'den Hamas'a yaptırım kararı

ABD, bazı ülkelerde faaliyet gösteren bir Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yetkilisine ve grup ile bağlantılı bazı şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yaptırımların, Sudan, Türkiye, Suudi Arabistan, Cezayir ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde tahmini 500 milyon dolar üzerinde varlığı elinde bulundurduğu iddia edilen Hamas yatırım ofisine yönelik olduğu belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Terör Finansmanı ve Mali Suçlardan Sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosenberg, Hamas'ın Gazze'de istikrarı baltaladığını ve yatırım portföyü aracılığıyla birçok ülke üzerinden büyük gelirler elde ettiğini savundu.

Bakanlık, yaptırımlarda hedef alınan Ürdün vatandaşı Hamas yetkilisi Abdullah Yusuf Faysal Sabri'nin Kuveyt'te oturum iznine sahip olduğunu ve birkaç yıldır hareketin mali işlerinin yönetimiyle ilgilendiğini belirtti.

ABD'nin söz konusu iddialarını yalanlayan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Washington yönetimini "İsrail'in işgal planlarının arkasında durmakla" suçladı.

KAYNAK : Mepa News
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR