Yunan basını: Türkiye'nin F-16'ları alması zora girdi

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine blokaj koyması üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışan Yunan basını; ABD'nin F-16 tedariki ihtimalinin, bu tavırdan dolayı düştüğünü savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 13:55 GÜNCELLEME 28.05.2022 14:39 DÜNYA
Yunan basını: Türkiye'nin F-16'ları alması zora girdi
Yunan basını: Türkiye'nin F-16'ları alması zora girdi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD temasları kapsamında Kongre'de Türkiye aleyhinde konuşmuş, F-16 satışını engelleme çabasına girişmişti.

Miçotakis'in ardından Yunan basını da Türkiye'ye yönelik algı operasyonunu sürdürüyor.

"F-16'LARIN TEDARİKİ RİSKE GİRDİ"

Yunanistan basınından Capital internet sitesinin "Türkiye, ABD ile F-16 konusunda anlaşma ihtimalini 'öldürdü'" başlıklı haberinde Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına karşı çıkmasının, yeni F-16'ların satın alınması konusunda Kongre ile anlaşmaya varma çabalarını sekteye uğrattığı savunuldu.

Haberde, "Ankara'nın, İsveç ve Finlandiya'nın katılımını engellemeden önce, F-16 anlaşmasında ilerleme şansı her zamankinden daha iyiydi" denildi.

Söz konusu savaş uçaklarının Türkiye'ye satılması istenmeyerek, "Biden yönetiminin anlaşmayı ulusal bir çıkar olarak Kongre'ye sunması için iyi bir şans vardı ancak şimdi kimse bunu hayal edemez" şeklindeki iddia ortaya atıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 123 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru demişler, ABD hükümeti vermek istese bile, Kongredeki Ermeni lobisi engeller, bu bariz bir durum, boyuna posuna bakmayan küçücük bir Ermenistan bile baya baya gözümüzün içine baka baka bize diş bileyliyor, Kongredeki üyelerin hepsi Ermenistan hükümetinin isteklerine göre hareket ediyor, biz ABD den uçak alamayız, ABD bize uçak verecekmiş gibisinden bizi sadece oyalar, ilerde bir gün ABD Türkiye'ye saldırmak isterse kolay lokma olmasını istiyor ABD dekiler
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Paşa gönülleri bilir.
    Cevapla
  • Klavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Elimizi kısmetin içine soktuk puan alma sırası bize geldi yavrum
    Cevapla
  • Argıthanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    F35 lerin parasını geri ödesinler Ellerinden çıkarmak istedikleri uçakların alternatifleri çok
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ödemezler Geçmişte İngiltere den de Osmanlı savaş gemisi sipariş verdi, parasını ödedi, tam gemiler gelecek falan derken, savaş patladı, Çanakkale de İngiliz donanması vardı bize saldırdı, bizim paramızla yapılan gemi bile bize saldırdı, aynı durum, f35 leri Yunan'a verirlerse, Yunan da bizim uçakla bize saldırır
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanı adam eden Türkiye dir ders veremediler
    Cevapla
  • Keko 1 yıl önce Şikayet Et
    Romen asıllı Kenan Evren di şimdide Ermeni asıllı KILIÇTAROĞLU. İsveç ve FİNDANLİYA Erdoğan haksız diyecek kadar alçaklaşan vatan haini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR