Putin'den Batı'ya uyarı, Ukrayna'ya sıcak mesaj

Kremlin'den yapılan açıklamada; Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Moskova'nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu söylediğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 16:11 GÜNCELLEME 28.05.2022 16:15 DÜNYA
Putin'den Batı'ya uyarı, Ukrayna'ya sıcak mesaj
Putin'den Batı'ya uyarı, Ukrayna'ya sıcak mesaj

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştü.

"DİYALOĞU SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin; söz konusu telefon görüşmelerinde, Moskova'nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

"TAHIL TEDARİK SORUNUNU ÇÖZMEYE İSTEKLİYİZ"

Putin'in Macron ve Scholz'a ayrıca; Rusya'nın, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihraç etmesini mümkün kılmanın yollarını tartışmaya ve bu sorunu çözmeye istekli olduğunu dile getirdiği belirtildi.

"BATI'NIN SİLAH SEVKİYATI İSTİKRARSIZLAŞMAYA SEBEP OLUYOR"

Putin, Almanya ve Fransa liderlerine; Batı'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri sevkiyatlara karşı uyararak, "Bu Ukrayna'daki durumu daha da istikrarsızlaştırıyor" dedi.

TAHILLAR UKRAYNA LİMANLARINDA BEKLEMEDE

G7 ülkeleri, Rusya'nın Ukrayna işgalinin, yoksul ülkeleri tehdit eden küresel gıda ve enerji krizini tetiklediğine dikkati çekerek, Ukrayna depolarında yaklaşık 40 milyon ton tahılın ihraç edilmesi için acil çözüm üretilmesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Azak Denizi ve Karadeniz'deki birçok limanın Rus ablukası altında olması veya zarar görmesi, sigortalama işleminin yapılamaması, nakliye maliyetlerinin yüksek olması ve bazı gemilerin savaş bölgesine yönelik rotaları kullanmayı tercih etmemesi, Ukrayna'nın depolarındaki yaklaşık 40 milyon ton tahılını ihraç etmesini engelliyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • BBG 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bu savaştan bir ders çıkarmak zorunda kaldı illaki..ama en büyük dersi bizim çıkarmamız lazım. Önünde sonunda biz bir savaşa gireceğiz. Gidişat öyle....
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna savaşından büyük ders çıkarmak gerek. Özellikle haydut Amerika Avrupa nın Rusların paralarını mallarını gemilerini yatlarını nasıl gasp ettiğini gördük. Çaldıklarını Ukraynaya verdiler. Uyan Ukrayna uyan olan halkına oldu. Putin alacağını aldı zaten ve Amerika Avrupaya büyük bir delik açtı arkası gelir İnşaAllah. Dedim ya bizim için tehlikeli. Kargo uçağımız gemilerimiz halen mahsur. Durumu ciddi değerlendirmek lazım.
    Cevapla
  • distt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    sözüm yunanistana bak ukraynaya öyle kafa tut Turkiyeye...biz rusya gibi filan değiliz. girersek atinaya kadar gideriz.adalari silahtan arındır bu Turkiyeye tehdittir.ikincisi kıbrıs eskidenberi Türklerindir buradan tamamen çek üçüncüsü ege ve akdenizi Turkiye ile anlaşarak ancak hak talep edersin abd ve fransa ile degil..barış iyidir savaş felakettir Türke dost olan güvende kalır. ukrayna bile reis sayesinde felaketten kurtuldu. yoksa ukrayna daha kötü olabilir üçe dörde bölunurdu suriye gibi ülkeler cirit atardı..yakinda abd ukraynaya yerleşecek.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    putin aslinda fransa ve almanya üzerinden şunu diyor. abd ye teşekkür ederim. alacağımı aslinda fazlasiyla aldim.artik barışalım. iş bitsin.eski günler geri gelsin para lazım..eee dedim ben bu anlaşmalı dövüştü zaten... az kaldi barış görüşmeleri yarın berlinde yada pariste başlayacak. macron ben bariştirdim diyecek...olan ukraynaya oldu.ukrayna kırim ve donbastan sonra elindeki kalan yerleri korumak ve imar için imf abd ye el avuç acacak.en az elli yıl borç içinde halkı yokluk ve sefalet çekecek.. büyük ülkelerle savaş yapmadan iki kere düşün hatta savaşı hiç düşünme. ukrayna savunmasız oldugunu yeni anladi ama iş işten geçti.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Buğday, 5 ay daha elinde kalırsa çürüycek, mahsul geçen senenin.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR