Macron: Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna Savaşı bittiğinde diplomatik kanallardan çıkış yolu inşa edebilmek için "Rusya'yı küçük düşürmemek" gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2022 20:56 GÜNCELLEME 04.06.2022 20:56 DÜNYA
Macron:  Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki...
Macron: Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki...

Macron, basına yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın tırmanma riski olup olmadığının sorulması üzerine, durumun endişe verici olduğunu, bu nedenle Aralık 2021'den bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin sayısını sayamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, bu görüşmelerin, şeffaflık içinde ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin isteği üzerine gerçekleştiğini dile getirdi.

'RUSYA'YI KÜÇÜK DÜŞÜRMEMELİYİZ'

"Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki savaş bittiği gün diplomatik kanallardan bir çıkış yolu inşa edebilelim." diyen Macron, arabulucu rolünü Fransa'nın üstlenmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Macron, "Putin'in, halkı, kendisi ve tarih için temel ve tarihi bir hata yaptığını düşünüyorum ve bunu ona söyledim." dedi. Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı'nın kendisini izole ettiğini ve bu durumdan çıkmasının zor olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı hazırladığı 6'ıncı yaptırım paketine işaret eden Macron, Ukrayna'ya mali ve askeri desteğin artırılmasını istediklerini vurguladı.

Macron, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gidip gitmeyeceği sorusu üzerine de şubatta savaşı önlemek için bölgeye gittiğini, Kiev'e gitme fikrine kapalı olmadığını kaydetti.​​​​​​​

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Pavyondaki konsomatrisler gibi bir o masaya gidiyor bir bu masaya..Fırıldak...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kılıçdaroğluda bu Macron Allah ikinizinde belasını versin inşallah
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    arabulucu rölünü ona veren kim?
    Cevapla
  • Ahmet genc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çağın fireonu kalitesiz adam
    Cevapla
  • Yalniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda reisten ders aliyor suna bak kopyaci diplomatik kanallarmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR